שר הביטחון ישראל כ״ץ התייחס באירוע ציבורי בחולון למצב הביטחוני ולמאמצי צה"ל בעזה, והבהיר כי ישראל לא תוותר על יעדיה. בדבריו אמר כ״ץ: "אני אומר מכאן בצורה הברורה ביותר ומתכוון לכל מילה ומילה – אם החמאס לא ישחרר את החטופים, ייפתחו שערי הגיהינום בעזה".
כ״ץ הסביר כי ההנהגה בישראל נדרשת לקבל החלטות ברורות כדי להשיג את היעדים המרכזיים: "מנהיגות צריכה לקבל החלטות כדי שתוכל לתמרן ולהשיג את היעדים המרכזיים. זאת מנהיגות ואנחנו אחראים על ההחלטות – ולא מתחבאים מאחורי הפצ"רית ולא מאחורי אף אחד".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
עוד אמר שר הביטחון: "בחרתי ליטול חלק במעמד הזה כדי לומר לכם כשר הביטחון של מדינת ישראל: איננו שוכחים לרגע את המחויבות שלנו לחזית העורף, שהיא חלק בלתי נפרד מהשלמת ההישגים של מבצע ‘עם כלביא׳ – להמשיך ולפעול בנחישות ובלב פתוח למען כל אזרח ומשפחה שנפגעו במערכה – ולהביא בשורה של התחדשות וצמיחה מחדש בכל אתר במדינה שספג פגיעה".
בהתייחס למבצע בעזה, הדגיש: "אנחנו פועלים בעזה במלוא העוצמה. קודם כל, המטרה החשובה היא להביא לשחרור החטופים. אנחנו פועלים בכל דרך שתגן על החטופים ותאפשר יחד עם זאת את השגת המטרה השנייה – הכרעת החמאס, הכנעת החמאס, ולוודא שאויב מהסוג הזה לא ישכון כאן בדרום מדינת ישראל וימשיך לאיים עלינו".
כ״ץ הדגיש את עוצמת הפעולה של כוחות צה"ל בשטח: "מעבר למה שעושים בעוצמה רבה, נעשה – ונעשה עוד הרבה יותר. נגן על החטופים ונפגע בכל מה שקשור לחמאס עד שישחרר את החטופים. אנחנו נעשה הכול".
הוא תיאר את אופן הפעולה של כוחות צה"ל בעזה: "כאשר צריך להיכנס לאזור, לחאן יונס, קודם כול נותנים התראה לתושבים, מוודאים שאין חטופים, נותנים התראה לתושבים הפלסטינים להתפנות ואחרי זה פועלים מהאוויר, מהיבשה ואם צריך גם מהים – לפגוע בכל איום על חיילי צה"ל. כל בניין וכל דבר נפגע על מנת שלא לסכן את חיילי צה"ל. וכשחיילי צה"ל נכנסים ומטהרים את האזורים, הם לא יוצאים החוצה כמו קודם – הם נשארים ומורידים את האיומים מעל ומתחת לפני הקרקע, על מנת שלחמאס לא יהיה לאן לחזור ולאיים".
לדבריו, מדובר במלחמה מורכבת יותר מבעבר: "זו מלחמה מורכבת מעבר למה שנעשה בעבר, וכמו שאמרתי, אנחנו מתקרבים בשלבים. צריך לקבל החלטות. מדי פעם מנהיגות צריכה לקבל החלטות – מה אתה משחרר בסיוע, מה אתה לא משחרר – כדי שתוכל לתמרן ולהשיג את היעדים המרכזיים שלך".
כ״ץ חזר והדגיש את האחריות של ההנהגה: "זאת מנהיגות ואלה החלטות, ואנחנו אחראים על ההחלטות – ואנחנו לא מתחבאים מאחורי הפצ"רית ולא מאחורי אף אחד. וצה"ל ממלא את ההנחיות שלנו בגבורה, ואנחנו מקבלים החלטות, שומעים את הכול ומקבלים החלטות".
הוא סיכם את דבריו באומרו: "המטרה שלנו היא להחזיר את החטופים, להביס את החמאס – ואנחנו בעזרת השם נשיג גם את המטרות האלה".
מה דעתך בנושא?
11 תגובות
0 דיונים
שירי מנתניה
פצ"רית??? מה קשור?
16:23 28.07.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
כ"ץ מתכנן לתת להרבה יותר חיילים ליפול בעזה? חמאס ישמחו!
16:21 28.07.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תבחרו בעצמכם
מגוחך או פתטי או גם וגם
14:31 28.07.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אריאל
כמה פעמים אפשר לומר שיפתחו שערי הגיהנום?! ולצפות למשהו שונה ממה שנעשה עד כה?
14:00 28.07.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כץ כלבלב
גנב את תפקיד שר הבטחון כדי לאפשר השתמטות מגזר שלם 70,000, ולקשקש בזנב לפי הוראה של ביבי.
13:54 28.07.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי
נמאס כבר מהאיומי סרק האלו!! לא מאמינים לכם!! רק כאשר בן גביר יהיה ראש הממשלה וסמוטריץ שר הביטחון יתחילו להרוג את אוייבנו!!
13:30 28.07.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רותי
האיומים של כץ לא יכסו על כשלונה המהדהד של ממשלת ישראל
13:25 28.07.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עלובים על מלא
מפקירים את הלוחמים, מסכנים את החטופים. ייפתחו שערי הגיהנום לצ'יפס וקבב.
12:35 28.07.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלמה הלוי
כעת כולנו רועדים מפחד אחרי שהפופוליסט המאיים, ממשיך לפלוט איומים, ואזהרות חסרות-פשר. עדיף שיסתובב בין טקסים ואירועים הזויים בחוץ, ולא יפריע במשרד
11:56 28.07.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלמה הלוי
כעת כולנו רועדים מפחד אחרי שהפופוליסט המאיים, ממשיך לפלוט איומים, ואזהרות חסרות-פשר. עדיף שיסתובב בין טקסים ואירועים הזויים בחוץ, ולא יפריע במשרד
11:55 28.07.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר