משבר דיפלומטי בין ירושלים לפריז: משרד החוץ הישראלי הודיע היום כי שגרירות צרפת בישראל ננזפה בחומרה, בעקבות דבריו של נשיא צרפת עמנואל מקרון על כוונתו להכיר במדינה פלסטינית. במסגרת התגובה הישראלית, זומן סגן שגריר צרפת בישראל לשיחת נזיפה חריגה.

מנכ"ל משרד החוץ, עדן בר-טל, קיים את השיחה עם הממונה על השגרירות הצרפתית, והביע מחאה נחרצת על הדברים שהשמיע מקרון. לדברי בר-טל, ההכרזה של נשיא צרפת היא "פגיעה ישירה בישראל בשעתה הקשה ביותר", וכי מדובר בצעד חד-צדדי שאינו תורם ליציבות האזורית.

במשרד החוץ מדגישים כי כל ניסיון להכרה חד-צדדית במדינה פלסטינית – ובמיוחד מצד מדינות מרכזיות כמו צרפת – מהווה חיזוק לגורמים קיצוניים, ופוגע בסיכוי לחידוש מו”מ מדיני אמיתי.

שיחת הנזיפה מגיעה לאחר שבימים האחרונים הצהיר מקרון כי צרפת תבחן צעדים מדיניים להכרה במדינה פלסטינית, כחלק מהכנה לפסגת האו"ם בנושא, שמובלת על ידי צרפת וסעודיה.