ראש מועצת שומרון יוסי דגן נפגש בוושינגטון עם סטיב סקאליס, מנהיג הרוב הרפובליקני בקונגרס האמריקני, אשר הביע תמיכה בהתיישבות בשומרון ובריבונות. יוסי דגן השיב לו: "אנו מרגישים את השותפות – נחיל ריבונות ביו"ש ארץ התנ"ך"

לאחר כינוס התמיכה הגדול בקונגרס, בהשתתפות 30 סנאטורים וחברי קונגרס, אשר הביעו תמיכה רשמית בהחלת הריבונות על ידי מדינת ישראל ביהודה ושומרון, נועד ראש מועצת שומרון יוסי דגן עם מנהיג הרוב הרפובליקני, חבר הקונגרס האמריקני סטיב סקאליס.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

וידאו של WhatsApp‏ 2025-07-24 בשעה 17.12.06_8a5c206c

בסיומה של הפגישה אמר חבר הקונגרס סקאליס לראש מועצת שומרון: "אנחנו תמיד מתפללים למען ישראל, ובמיוחד למען תושבי השומרון. אנחנו יודעים עד כמה התקופה קשה, אבל העולם כולו תומך בישראל. כוחות הטוב לעולם לא יפסיקו להתפלל, ולעולם לא יפסיקו להילחם ברע".

מנהיג הרוב בקונגרס הוסיף כי "אנחנו תומכים בקשר הייחודי שבין ארצות הברית לישראל. הריבונות של ישראל חשובה מאוד לעולם, וחשובה מאוד לכולנו".

יוסי דגן אמר לו: “אלו לא ימים קלים עבור כולנו. אנחנו בעיצומה של מלחמה. אנו מרגישים את הלב והשותפות שלכם, זה הכרחי בימים האלה – נחיל ריבונות ביו"ש ארץ התנ"ך. הקדוש ברוך הוא הביא לנו הזדמנות היסטורית לבנות את ארץ התנ”ך ולהביא ריבונות לארץ התנ"ך".

דגן הוסיף: "זה הזמן לעזור לנו לחנך עד כמה ריבונות בארץ התנ”ך היא הכרחית ולומר בקול ברור – למדינת ישראל יש את מלוא הזכות להחיל ריבונות בלב הארץ שלה".

באופן חסר תקדים בוושינגטון השתתפו אמש 30 חברי קונגרס וסנאט אמריקנים בכנס מדיני בהשתתפות ראש מועצת שומרון, יוסי דגן – הכנס הגדול ביותר שנערך למען יו"ש בגבעת הקפיטול. במסגרת הכנס הביעו חברי הקונקרס והסנאט תמיכה חסרת תקדים במהלכים להחלת ריבונות ישראלית על יהודה ושומרון, תוך הדגשה של הקשר ההיסטורי, האמוני והאסטרטגי של ישראל לשטחי יהודה ושומרון.

הכנס הוא חלק ממהלך מדיני רחב, במטרה לבסס לגיטימציה והכרה בינלאומית בזכותה ההיסטורית והמוסרית של מדינת ישראל על יהודה ושומרון – ולהביא, בסופו של דבר, להחלת ריבונות ישראלית מלאה