גינוי משמעותי: שר החוץ גדעון סער נפגש היום (רביעי) עם שר החוץ של אוקראינה, אדנריי סיביה, כחלק מביקורו המדיני בקייב.  במהלך פגישתם בין השאר הציג סער לשר החוץ האוקראיני את דו״ח ׳דינה׳, המציג את מעשי האלימות המינית שביצע חמאס ב-7 באוקטובר. כמו כן, בפגישה סיכמו השניים על קיום דיאלוג אסטרטגי על האיום האיראני.

בתום הפגישה סער נשא הצהרה לתקשורת בה גינה את המתקפות של רוסיה במדינה – אחרי שנים שבהם בכירים ישראליים נמנעו מלהביע עמדה בקשר למלחמה בין אוקראינה לרוסיה. "אוקראינה נמצאת במלחמה מול רוסיה כבר יותר משלוש שנים. זו מלחמה אכזרית, שגבתה חיים רבים" אמר סער. "אני יודע שהשבועות האחרונים היו כואבים מאוד. חוויתם מתקפות כבדות, אזרחים רבים נהרגו ונפצעו. לכן היה לי חשוב להגיע לקייב עכשיו. ליבי עם המשפחות שאיבדו את יקיריהן. תפילותיי עם הפצועים. אנחנו יודעים כיצד זה להיות תחת מתקפה – עם המשפחה, עם הילדים".

(צילום: שלומי אמסלם\לע"מ)

"אנו מגנים את התקיפות של רוסיה נגד אזרחים. אנו קוראים לשלום יציב ובר-קיימא שיבטיח את ביטחונה של אוקראינה" הוסיף והבהיר. "ישראל מחויבת לתמיכה באוקראינה ובעם האוקראיני. היינו המדינה הראשונה שפתחה בית חולים שדה באוקראינה. העברנו גנרטורים, מזון, מים וציוד חורף. לפני שבועיים הנחיתי את משרדי לספק מערכות ניידות לטיהור מים למזרח אוקראינה, לאחר שתשתיות המים שלה נפגעו בהפצצות רוסיות. זה יבוצע בקרוב מאוד. שלחנו מומחים לסייע בהתמודדות עם פוסט-טראומה וחוסן. הענקנו טיפול רפואי בישראל לפצועים אוקראינים. ישראל ניצבת לצד אוקראינה והעם האוקראיני".

"אסור לאשר לאיראן להמשיך בשאיפות הגרעיניות"

סער המשיך והתייחס לאיום מצד איראן, אשר מהווה בת ברית קרובה של רוסיה. "במבצע 'עם כלביא', ישראל פגעה קשות בפרויקט הגרעין האיראני. פגענו גם באספקת הכטב״מים של איראן – אותה הטכנולוגיה שמופעלת נגד אוקראינה" אמר. "אסור לאפשר לאיראן להמשיך בשאיפות הגרעיניות שלה. אסור לאפשר לה להמשיך לתמוך בטרור. הקהילה הבינלאומית חייבת לפעול בנחישות נגד איראן. אני קורא למדינות ה-E3 גרמניה, צרפת ובריטניה – להפעיל את הסנאפבק עכשיו!".

"אני מודה לנשיא זלנסקי ולממשלת אוקראינה על עמדתה כי אסור שלאיראן תהיה נשק גרעיני. אני מודה על הצו הנשיאותי על הטלת סנקציות על אישים איראנים" הוסיף. "ואני מודה לך, שר החוץ, על הגינויים של איראן והתמיכה בפעולה שלנו, יחד עם ארה״ב, נגד תוכנית הגרעין של איראן".

"אני רוצה להודות לך על אישור האתר באומן, מקום מנוחתו של הרבי נחמן מברסלב, כאתר מורשת. גם אוקראינה וגם ישראל עוברות ימים קשים – אך מדינותינו חזקות, והחברות בינינו אמיצה. נמשיך להעמיק אותה ולתמוך זה בזה" סיכם סער. "אני מודה לך על האירוח. אני מצפה לבניית עתיד טוב יותר לילדינו. ואני מזמין אותך ומקווה בקרוב לארח אותך בירושלים, בירתנו הנצחית".