עם ישראל חי – וחוגג: רס"ל במיל' בוריס שטונדה, לוחם דובדבן שנפצע קשה בקרב בבית חאנון במלחמת חרבות ברזל, נישא לאנה בטקס מרגש במיוחד. רגע שיא בחופה היה כאשר שבר את הכוס – באמצעות הפרוטזה – וסימל בכך את ניצחון הרוח והחיים.

בחופה השתתפו גם חברו לנשק אלישע מדן, שאיבד את שתי רגליו באותו קרב ושימש כעד תחת החופה, והופעתם יחד הפכה את האירוע לסמל של עוצמה והתחדשות. גם הוריו של בוריס ואלמנתו של רס"ם יוסף הרשקוביץ הי"ד – שנפל לצידם באותו הקרב הקשה – לקחו חלק בטקס.

ללא קרדיט

הטקס נוהל על ידי הרב מנחם קוטנר, מנהל מטה צעירי חב"ד למען נפגעי טרור ומלחמה, שמלווה פצועים וחיילים מזה עשורים. "ערכתי עד היום מאות חופות", סיפר הרב קוטנר, "אבל זו הייתה אחת המרגשות ביותר בחיי. החופה הזו היא סמל לגבורת לוחמינו, שממשיכים לבנות חיים מול כל הקשיים".

בוריס, בן 27, שהה בטיול ביפן ב-7 באוקטובר 2023 כשפרצה המלחמה. הוא הרגיש מחויבות לחזור. ב-11 באוקטובר נחת בישראל, הצטרף מיד לצוותו, וביום שלמחרת – 12 באוקטובר – נפצע מרסיס בעורפו. למרות הפציעה, סירב להתפנות והמשיך להילחם.

בקרב הקשה בבית חאנון נפצע קשה, ובפיצוץ איבד את רגלו. הוא התעורר לאחר חמישה ימי אשפוז, וגילה מהוריו על קטיעת הרגל. "בגיל 27 הפכתי לסיעודי, כמו תינוק", שיתף בעבר. עם זאת, בזכות התמיכה מהמשפחה ומהחברים, הצליח להשתקם ולהתרומם מחדש.

ללא קרדיט

בחופה שנערכה לאחרונה, בוריס עמד זקוף, מוקף אהבה, והוכיח – יחד עם אנה, אלישע ויקיריהם – את עוצמת הרוח היהודית. ברגע שבו נשברה הכוס תחת הפרוטזה, נשברו גם גבולות הכאב והפכו לתקווה. עוד בית הוקם בישראל – ועם ישראל חי.