חדשות בעולם

דיווח חריג: נשיא סוריה ומשפחתו נמלטו מדמשק

ברקע ההתערבות של צה"ל באלימות בין חיילי המשטר הסורי כנגד הדרוזים בדרום המדינה - דיווחים כי נשיא סוריה החדש נמלט יחד עם משפחתו מדמשק

נשיא סוריה אבו מוחמד אל-ג'ולאני
נשיא סוריה אבו מוחמד אל-ג'ולאני | צילום: נשיא סוריה אבו מוחמד אל-ג'ולאני (צילום: אנדריי שיבא\ויקימדיה)

מקורות בסוריה מסרו הלילה (בין חמישי לשישי) לערוץ "אלמיאדין" המקורב לחיזבאללה, כי אל-ג'ולאני, נשיא סוריה, עזב את הבירה דמשק יחד עם בני משפחתו, על רקע התפתחויות ביטחוניות חריגות.

על פי הדיווח, שלוש דמויות בכירות בממשל הזמני חוסלו, בהן שר ההגנה מרהף אבו קוסרה. על פי דיווחים נוספים, אל ג'ולאני נמלט לטורקיה. נזכיר כי ברקע הסלמת העימותים של אנשי צבאו של נשיא סוריה כנגד הדרוזים שבדרו המדינה – צה"ל התערב ותקף מטרות בסוריה.

בתוך כך, גורמי ביטחון בישראל מעריכים כי בעת הזו עדיין ישנם מספר ישראלים שנמצאים בשטח סוריה – וכי עדיין יש מעט דרוזים סורים שנשארו בישראל.

פיצוץ ופטריית עשן: רגע התקיפה במבנה המטכ"ל בדמשק. צפו

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

10
4
גידגיד
18.07.25

אז עכשיו, במקום לקבל את ג'ולאני, נקבל שם סומליה בשילוב דאע"ש. כל הכבוד לממשלה שלנו