חדשות

הרמטכ"ל אייל זמיר בהחלטה דרמטית בצפון

ברקע ההסלמה במצב הביטחוני בסוריה: הרמטכ"ל אייל זמיר הנחה על תגבור נוסף של אמצעי איסוף ותקיפה והסטת כוחות לפיקוד הצפון

הרמטכ"ל אייל זמיר בהחלטה דרמטית בצפון
צילום: (צילום: יונתן זינדל / פלאש90)

דובר צה"ל מסר כעת (רביעי) כי לאחר רצף התקיפות הלילה כנגד כוחות המשטר הסורי הנחה ראש המטה הכללי, רא״ל אייל זמיר, על תגבור נוסף של אמצעי איסוף ותקיפה והסטת כוחות לפיקוד הצפון בכדי להגביר את קצב התקיפות ואת עצירת ההתקפות נגד הדרוזים בסוריה.

עוד נמסר כי צה״ל מחויב לברית העמוקה עם אחינו הדרוזים ובתוך כך תוקף מטרות ברחבי סוריה על מנת להגן עליהם במרחב א-סווידא, הר הדרוזים, ובכל מקום שבו נדרש. גזרת אוגדה 210 תתוגבר בעוד כוחות במרחב הגבול ובמוצבים ברצועת האבטחה.

מעבר הגדר לסוריה ללא שליטה מסכנת את הדרוזים ואת כוחותינו וצריכה להיעצר באופן מיידי.

יחד עם זאת, בצה"ל אומרים שאין תוכנית או כוונה כעת לשגר כוחות קרקעים לסייע לדרוזים בסווידא. לטענתם, תגבור הכוחות בגבול הוא מוגבל ומבוסס ברובו על כוחות משטרה ומג"ב והוא נועד למנוע פריצה של גדר הגבול ושמירה על הסדר של המפגינים הישראלים משני צידי הגדר.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

2
2
רויטל
16.07.25

החלטת זמיר איזה קשקוש זמיר לא מחליט הממשלה מחליטה וצה"ל מבצע.