חדשות

דרמטי: סולברג מחייב את הרבנות לאפשר לנשים לגשת למבחנים

שופט בית המשפט העליון נועם סולברג הוציא פסק דרמטי נגד הרבנות הראשית, בו הוא מחייב את הרבנות הראשית לאפשר לנשים לגשת למבחנים לרבנות

נועם סולברג |
נועם סולברג | | צילום: מצאו את האחראי. סולברג (חיים גולדברג/פלאש90)

שופט בית המשפט העליון נועם סולברג הוציא היום (שני) פסק דרמטי נגד הרבנות הראשית, בו הוא מחייב את הרבנות הראשית לאפשר לנשים לגשת למבחנים לרבנות: "הפלייה אסורה".

בהרכב בית משפט בהובלת סולברג ישבו גם השופטת דפנה ברק ארז, והשופט עופר גרוסקופף: "חסימת נשים – 'דרשניות, צדקניות וחכמניות' – מן האפשרות לגשת לבחינות הנערכות על-ידי הרבנות הראשית הריהי הפליה אסורה", כתבו השופטים, "שאין בבסיסה הצדקה מספקת, ולמעשה הצדקה כלשהי; ובהעדר אפשרויות מעשיות אחרות – נדמה כי אין מנוס מהפיכת הצו על-תנאי למוחלט"

סולברג דחה את העתירה: השימוע ליועמ"שית ייערך מחר

סולברג הוסיף: "הרבנית הראשית והמשרד לשירותי דת מבקשים אפוא לאחוז את החבל משני קצותיו: מצד אחד, לחסום את אפשרותן של נשים לגשת לבחינות, בטענה כי הבחינות מיועדות רק לצורך הסמכה לרבנות (שאינה אפשרית, לשיטתם, עבור נשים); ומצד שני, לאפשר לכל גבר המבקש לעשות כן – כפוף לתנאי סף מסוימים – לגשת לבחינות, ולקבל תעודות והטבות שונות הנגזרות מכך, מבלי שקיים כל קשר הכרחי בין אותן הטבות לבין כוונת הנבחן להיות מוסמך לרבנות עיר, וממילא גם להסמכתו בפועל. ברי, כי התנהלות כאמור – לא ניתן לקבל".

לסיכום נכתב בפסק הדין: "לא ניתן לקבל הפליה בין נשים לגברים לעניין הזכאות להיבחן במבחני הרבנות הראשית, כשם שלא ניתן לקבל הפליה בין נשים לגברים לעניין הזכאות להנות מכל שירות אחר הניתן על ידי רשות ציבורית במדינה ישראל מבחינתי זו ראשיתם של דברים, וזו גם אחריתם".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

9
7
יובל
15.07.25

מה אותן נשים מחפשות, יראת שמיים ורצון ה' כנראה לא בראש מעייניהם. אפשר ללמוד תורה גם בלי מבחנים ותעודה רשמית ותפקיד שררה כל הפוסקים החל מהרמב"ם עד האגרות משה התנגדו אז למה

6
מר שושני
16.07.25

בדרך כלל אני מתנגד לבג"ץ.. אך אם אישה רוצה להיבחן אז שתלך. אפילו טוב שכך! כל עוד זה לא חוצה גבולות מעשיות, אך אם זה נשים לנשים אז מעולה! יש כיום הרבה "רבניות" שלא כל כך יודעת משהו.. אם אפשר להפוך את זה לרשמי אז כל הכבוד לצעד הזה. "לתקן עולם במלכות שדי" העולם עומד על נשים צדקניות ואנו חיים בדור נעלה ועליון ומי שבקיא קצת בתורה אז ידע שיש עניין לרומם את הצד של הנוקבא בעולם בבחינת זעיר אנפין של קודשא בריך הוא כנגד הסטרא אחרא

1
.
21.09.25

אנחנו לא רפורמיים, אין לאישה מקום בתפקיד רבנותי, סתם חילונים שמנסים לכלות אותנו מבפנים

2
אמיתי
16.07.25

אתה טועה בגדול. ומגלה פנים בתורה שלא כהלכה.

5
שלומי
14.07.25

בעניין החרדים זה קונזנסוס נגדם.זה רק מראה את האמת הפנימינית של הכיפות הסרוגות