מבזקים
סרוגים

בג"צ דוד זיני: הפשרה התקבלה – המינוי יידחה ב-60 יום

בג"צ מקבל את הסכם הפשרה שנתפר מאחורי גבם של העותרים. דוד זיני ימונה בעוד 60 יום, אך לא יוכל לעסוק בנושא פרשיות לשכת נתניהו במסגרת הסדר ניגוד עניינים

י"ז תמוז התשפ"ה
בג"צ דוד זיני: הפשרה התקבלה – המינוי יידחה ב-60 יום

בית המשפט העליון מקבל את הפשרה בין הממשלה ליועצת המשפטית לממשלה בנושא מינוי דוד זיני לראש השב"כ.

שלושת השופטים: עמית, שטיין וכנפי-שטייניץ נמנעים מפסק דין ומקבלים את ההסכמה שנתפרה בין היועמ"שית לבין הממשלה מאחורי גבם של העותרים, בדיון חסוי שנדון אחרי שמזכיר הממשלה יוסי פוקס הגיש תצהיר סודי לבית המשפט.

סערת דוד זיני: הממשלה והיועמ"שית הגיעו לפשרה
סערת דוד זיני: הממשלה והיועמצילום: סערת דוד זיני: הממשלה והיועמ

לפי הסכם הפשרה, בעוד חודשיים (11.9) יודיע ראש הממשלה ליושב ראש הוועדה המייעצת למינויים לתפקידים בכירים על זהות המועמד שבכוונתו להציע לבחירת הממשלה לתפקיד ראש השב"כ. המועמדות תיבחן על ידי הוועדה המייעצת, ותתן 5 ימים לקבלת תגובות מהציבור. עד אז תוארך כהונתו של ממלא מקום ראש השב"כ, ש'.

ראש השב"כ המוצע לא יעסוק בפרשות המכונות "קטארגייט" ו"בילד", עד שהנושא ייבחן ויוסדר על ידי הייעוץ המשפטי לממשלה, במסגרת הסדר ניגוד עניינים כמקובל.

למעשה השופטים מעקרים את "ניגוד העניינים" של נתניהו במינוי ראש השב"כ, משום שהוא נותן לפרקליטות שהות כדי לסיים את חקירת קאטרגייט מחד, ומאידך נותן למנות ראש שב"כ שיתעסק בכל הנושאים חוץ מפרשת החקירות של לשכת נתניהו.

בג"ץ דוד זיני ראש השב"כ