חדשות

היועמ"שית לגבי חקירתו של אביעד גליקמן: "תתקיים ישיבה בנושא"

היועצת המשפטית לממשלה הודיעה כי אחרי פניית חדשות 13 לעצור את חקירתו של אביעד גליקמן תתקיים ישיבה בנושא לפני החלטה

אביעד גליקמן
| אביעד גליקמן צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90

היועצת המשפטית לממשלה הודיעה היום (שישי) כי אחרי פניית חדשות 13 לעצור את חקירתו של אביעד גליקמן תתקיים ישיבה בנושא.

דבריה המלאים: "במענה לפניות על הכוונה לחקור עיתונאי, נוכח קבלת פנייה מחברת חדשות 13 בטענה לפגיעה בלתי מוצדקת בחופש העיתונות תתקיים ישיבה לבחינת הדברים קודם לקבלת החלטה. הדבר מתחייב מהזהירות התהליכית הנדרשת לגבי חקירת עיתונאים ביחס לעבודתם ומניעת חשש לפגיעה במרחב העיתונאי".

חדשות 13 פנו לפני מספר ימים ליועצת המשפטית לממשלה בדרישה להורות על השעיית זימונו של אביעד גליקמן לחקירה וטענו כי עצם הזימון לחקירה באזהרה יוצר אפקט מצנן כלפי עיתונאים, ופוגע באופן חמור בחופש העיתונות ובזכות הציבור לדעת.

כזכור עיתונאי חדשות 13, אביעד גליקמן, זומן אתמול לחקירה באזהרה במשטרת מחוז תל אביב בחשד לתקיפה, בעקבות תלונה שהגישה נגדו עובדת מהצוות של אשת ראש הממשלה שרה נתניהו.

תגובות

9
7
הארי
11.07.25

איך להם כל בושה - מהמקפצה!!!! חובה לה עיף אותה מכיסא רוה"מ (רצוי מיידי על ידי פיצול התפקיד ...כפי שסוכם איתה מראש)

6
חיים
11.07.25

ישיבה לפני חקירה פשש איזה כבוד

5
אחת
11.07.25

״ניגוד העניינים״ של נתניהו בעניין קטאר-פייק״ הוא אפס אחד גדול לעומת ניגוד העניינים של היועמ״שית בעניין גליקמן, שאשתו עובדת בפרקליטות. איפה היא היתה כשעצרו את עורך ״ג׳רוסלם פוסט״ צביקה קליין? יועצת (למי בדיוק היא יועצת?) פוליטית כזאת לא היתה מעולם במדינת ישראל! להעיף אותה!

1
ביבי בוגד כל הלישכה שלו ממומנת עי האוייב
11.07.25

תראו ת'סירטון!! גליקמן לא עשה כלום. 4 אנשים דחפו אותו מלהכנס למשפט. השרלילה של שרה בכלל לא ידעה שהוא "דחף" אותה, כי הוא לא.