מבזקים
סרוגים

אחרי השיגורים מחאן יונס: דובר צה"ל מפנה מאות אלפי עזתים

בעקבות שיגורים מחאן יונס, צה"ל הורה לפינוי מיידי של מאות אלפי עזתים מערבה. דובר צה"ל הבהיר: יופעל כוח קרקעי ואש כבדה עד חיסול חמאס במרחב

י"ב תמוז התשפ"ה
אחרי השיגורים מחאן יונס: דובר צה"ל מפנה מאות אלפי עזתים

המתיחות בדרום רצועת עזה עולה שלב: לאחר שיגורי רקטות מחאן יונס לעבר יישובי עוטף עזה ודרום הארץ, צה"ל פרסם אזהרה חריגה והורה לפינוי המוני של תושבים פלסטינים ממערב חאן יונס.

בהודעה שפורסמה בערבית והופצה ברשתות החברתיות, התריע דובר צה"ל בפני תושבים בחלקים נרחבים מחאן יונס לעזוב את השטח מידית מערבה, מחשש להסלמה נוספת.

הרמטכ"ל סייר בחאן יונס: "כל הדרכים מובילות להכרעה"
הרמטכצילום: הרמטכ

בהודעה נאמר כי לאור "הפעילות הטרוריסטית באזור", צה"ל ירחיב את הפעילות הקרקעית באמצעות כוחות מתמרנים ויפעיל אש כבדה ומפתיעה נגד יעדי חמאס. במקביל, הובהר כי צה"ל יפעל בכל האמצעים להשבת החטופים שנמצאים בעזה, וימשיך להרחיב את המבצע עד לחיסול מוחלט של ארגון חמאס.

מדובר בקריאה לפינוי שצפויה להשפיע על מאות אלפי תושבים במרכז חאן יונס, שחלקם לא פונה כלל מאז תחילת המלחמה.

דובר צה"ל בערבית הודעת פינוי חאן יונס