יאסר אבו שבאב, מפקד מיליציית "הכוחות העממיים" ברצועת עזה, מפרסם איום ישיר ומסתורי, לכאורה בתגובה להצהרות חמאס. בחשבון פייסבוק המזוהה עימו, כתב אבו שבאב: "הספירה לאחור תתחיל בעוד 72 שעות – הישארו מעודכנים להפתעות שהכוחות העממיים ייצרו".

נכון לעכשיו, אין פרטים נוספים על אופי האיום או זהות היעדים הפוטנציאליים. עם זאת, בעבר פורסמו בחשבון זה הצהרות נוספות בשם הארגון, מה שמעלה את האפשרות כי מדובר באיום ממשי.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

שוד מחסן המזון של חמאס

אתמול, בראיון בלעדי לרדיו מכאן, חשף יאסר אבו שבאב, ראש מיליציית "הכוחות העממיים" ברצועת עזה, פרטים על ארגונו ועל הלחימה נגד חמאס, במהלכה הוא מקבל סיוע מישראל.

אבו שבאב תיאר את אנשיו כ"צעירים פלסטינים מהרצועה שאינם משתייכים לשום רעיון מדיני או ארגוני". לדבריו, הם "טעמו את המרירות והעוול שנגרמו לנו על ידי חמאס וקיבלו על עצמם להתמודד עם התוקפנות הזאת". הוא הדגיש כי מטרתם היא להפוך ל"משענת לעם שלנו כדי להסיר את העוול הזה", וכי הם תומכים בכל "כוח לגיטימי שיאמץ את הרעיון של הסרת העוול והשחיתות".

אימונים בשטח ומוכנות לעימות ישיר

מנהיג המיליציה סיפר על הכוחות שברשותו: "יש לנו צעירים ויש לנו צבא. אנחנו מבצעים אימונים בשטח". הוא הצהיר על נחישותם לפעול "לשחרור העם מעוול ומאלימות", ואף ציין: "יש לנו כוח, ויהיו קורבנות ושפיכות דמים. אנחנו נשלם את המחיר כדי לשחרר את העם שלנו". אבו שבאב הדגיש בצורה חד משמעית: "אין מניעה מעימות ישיר עם חמאס ואין מניעה ממלחמת אחים, יהיה המחיר אשר יהיה".