מבזקים
סרוגים

דרמה בים האדום: ספינה שהותקפה על ידי החות'ים שוקעת

ספינת המטען היוונית Magic Seas הותקפה בירי ורימונים בים האדום, סמוך לנמל חודיידה שבתימן על ידי המורדים החות'ים. הספינה נפגעה קשה, מים חודרים לגוף האונייה והצוות נוטש אותה.

יאיר אמר | חדשות סרוגים
י' תמוז התשפ"ה
דרמה בים האדום: ספינה שהותקפה על ידי החות'ים שוקעת
דרמה בים האדום: ספינה שהותקפה על ידי החות'ים שוקעת צילום: שאטרסטוק (אילוסטרציה, DigitalPen)

לאחר שמוקדם יותר היום דווח על מתקפה חות'ית מסוכנת במי הים האדום, הספינה “Magic Seas” שדיווחה כי הותקפה בירי נשק קל ומשגרי טילים נגד טנקים, הכריזה הערב כי מצבה קריטי: מים רבים חודרים לגוף הספינה והצוות נערך לנטוש את כלי השיט באופן מיידי.

מהדוח שהוציאה UKMTO (מרכז הסחר הימי הבריטי) עולה כי התקרית התרחשה כ-51 מייל ימי דרומית-מערבית לנמל חודיידה שבתימן, אזור הנשלט על ידי המיליציה החות'ית. על פי העדכון, מספר סירות קטנות פתחו באש לעבר הספינה תוך שימוש בירי מנשק קל ורימונים מונחים (RPG). צוות האבטחה החמוש שעל הספינה השיב אש, אך כתוצאה מהקרב נפגעה הספינה ממטחים נוספים ונגרם נזק חמור לגוף האונייה.

ספינה בריטית הותקפה באש סמוך לנמל חודיידה
ספינה בריטית הותקפה באש סמוך לנמל חודיידהצילום: ספינה בריטית הותקפה באש סמוך לנמל חודיידה

בעדכון נוסף שהועבר היום בצהריים נמסר כי קצין הביטחון של החברה אישר שהספינה החלה לשקוע לאחר שמים חדרו לגוף האונייה והצוות נערך לעזוב את הספינה.

מרכז הסחר הימי הבריטי הדגיש כי למרות "הדיווחים על רגיעה במרחב הים האדום, על ספינות לשמור על משנה זהירות". הגוף הדגיש כי כלי שיט באזור מתבקשים לנהוג במשנה זהירות, לעקוב אחר התרעות ולדווח על כל פעילות חשודה.

הים האדום המורדים החות'ים ספינת משא