הפרלמנט הבריטי קבע לפני זמן קצר ברוב קולות כי הקבוצה "Palestine Action" (פעולה פלסטין) – תנועה אנטי-ישראלית, אנטישמית ופרו-פלסטינית – תוגדר רשמית כארגון טרור בבריטניה. ההצבעה על החוק החדש עברה ברוב של 385 תומכים מול 26 מתנגדים, ותאפשר לתקן את חוק הטרור הבריטי משנת 2000 כך שיכלול גם את הקבוצה.

לפי ההחלטה, הצו צפוי להיחתם על ידי שרת הפנים איבט קופר ולהיכנס לתוקף כבר בימים הקרובים. מרגע כניסת ההגדרה החדשה לתוקף, כל תמיכה או חברות ב-"Palestine Action" יהוו עבירה פלילית שעונשה יכול להגיע עד ל-14 שנות מאסר.

המהלך החריג מגיע לאחר שפעילי הקבוצה חדרו בחודש שעבר לבסיס חיל האוויר נורטון באוקספורדשייר והשחיתו שני מטוסי תובלה ותדלוק של חיל האוויר המלכותי.

הפעילים חדרו לבסיס על קורקינטים חשמליים, פגעו במטוסים האסטרטגיים בריסוס צבע אדום אל תוך מנועיהם והכו בהם באלות ברזל – תקרית שראש הממשלה קיר סטארמר כינה "מבישה ומסוכנת".

שר החוץ הבריטי שהציג את ההחלטה לפרלמנט כינה את הקבוצה: "תנועה חתרנית באופן מפלצתי שמסכנת את הסדר הטוב, אין לבלבל בין הזכות למחאה לבין פעילות פלילית מובהקת".