כוחות צה״ל ממשיכים לפעול בעומק רצועת עזה והשמידו תוואים תת-קרקעיים באורך של כ-3 קילומטרים במבצע מורכב באזור חאן יונס. המנהרות שימשו את ארגוני הטרור למעבר לוחמים, אחסון אמצעי לחימה ותכנון פיגועים נגד כוחות צה״ל ואזרחי ישראל.
בפעולה נרחבת של צוות הקרב של חטיבת הצנחנים, בפיקוד אוגדה 36 ובשיתוף לוחמי יהל״ם, פעלו הכוחות לאיתור ונטרול רשת מנהרות מסועפת. לוחמי החטיבה בשיתוף חיל האוויר חיסלו עד כה עשרות מחבלים בהיתקלויות פנים אל פנים והשמידו מאות תשתיות טרור, בהן דירות מבצעיות, עמדות תצפית, פירים ומוקדי שהייה.
בצה״ל הדגישו כי לצד הפעולות הקרקעיות, פועלים לוחמי יהל״ם בתוך התווך התת-קרקעי המורכב, כשהם מסכנים את חייהם כדי לחשוף ולהשמיד את מערך המנהרות המסוכן.
״כוחות צה״ל ימשיכו לפעול ככל שיידרש במטרה לסכל תשתיות טרור ולשמור על ביטחון אזרחי ישראל,״ נמסר מטעם דובר צה"ל.

תגובות