חבר פרלמנט איראני, החבר במועצת ההצטיידות הביטחונית של הפרלמנט האיראני, יצא במתקפה חריפה כנגד רוסיה, בטענה שסירבה להעביר מערכות נשק שישמשו כנגד ישראל.

חבר הפרלמנט מיג'תבא זוננור, המייצג את מחוז קום ונחשב לדמות בולטת בענייני ביטחון, חשף כי מוסקבה סירבה לספק לאיראן את מערכת ההגנה האווירית המתקדמת S-400, מחשש שתופנה נגד ישראל.

לדבריו, רוסיה הסכימה לספק את המערכת לערב הסעודית ולטורקיה – אך לא לאיראן, למרות דרישות חוזרות ונשנות.

מתקפה חזיתית זו של גורם רשמי איראני כנגד רוסיה היא אירוע נדיר, ומצביע על סדקים לא מבוטלים בברית בין מוסקבה וטהראן. על פי גורמי משטר איראני, למרות החתימה על הסכם צבאי "אסטרטגי" בין רוסיה ואיראן שבועות בודדים לפני התקיפה, מוסקבה סירבה לכל בקשת סיוע כנגד ישראל.

כאשר על פי גורמים מערביים, יתכן ורוסיה נשארה מחוץ לסכסוך משתי סיבות: חוסר יכולת לסייע, כתוצאה מההשקעה הצבאית הניכרת של רוסיה במלחמה באוקראינה. או, האפשרות הסבירה יותר היא שלמרות הצורך הרוסי בכלים כמו כטב"מ שהאד 136 האיראני, הם לא רואים צורך להכניס את עצמם לתוך סכסוך אזורי. במיוחד כאשר בין רוסיה וישראל יש היסטוריה של הסכמות והבנות למניעת "אי התנגשויות".