מבזקים
סרוגים

חשש לחייהם: עשרות יהודים באיראן עדיין מנותקי קשר

כאוס באיראן: עשרות יהודים נעצרו, הקשר עימם נותק וקיים חשש כבד לחייהם. יהודי איראן שנותרו בבתיהם פנו בבקשה מיוחדת ליהודי העולם

ג' תמוז התשפ"ה
חשש לחייהם: עשרות יהודים באיראן עדיין מנותקי קשר
חשש לחייהם: עשרות יהודים באיראן עדיין מנותקי קשר צילום: יהודי איראן אילוסטרציה

לאחר שפורסם בשבוע שעבר כי משמרות המהפכה עצרו עשרות יהודים בחדש ששיתפו פעולה עם ישראל, בכל הקשור למבצע 'עם כלביא', כעת הם ממשיכים לדווח כי הקשר עם אותם יהודים נותק וכי הם מקבלים דיווחים על התעללות קשה בהם.

בתגובה לדברים אלו, יהודי איראן שהביעו חרטה על כך שלא ברחו בזמן מאיראן, פנו בבקשה מיוחדת ליהודי העולם וביקשו מהם להתפלל לשלומם. באיראן קיים חשש כבד לחייהם של אותם יהודים והם פנו בבקשת עזרה ממי שיכול לסייע. "אין לנו הגנה, רק תפילות יכולות לעזור", מסרו.

איראן באיום נוסף על ישראל: "נגיב ביד קשה"
איראן באיום נוסף על ישראל: צילום: איראן באיום נוסף על ישראל:

נזכיר כי ביום שישי האחרון, ארגון נשים איראניות גולות, Association Femme Azadi, דיווח כי המשטר האיראני החל לעצור אישים בקהילה היהודית במדינה, ביניהם רבנים ומנהיגי קהילה. על פי הדיווח, המעצרים בוצעו בגין קשרים לכאורה עם ישראל. המעצרים אלה התרחשו בטהראן ובשיראז.

איראן יהודים תפילה