מבזקים
סרוגים

ראש המועצה על החזרת התושבים: "שוב בלבול וחוסר רגישות"

לאחר שהממשלה אישרה לתושבי נחל עוז לחזור לבתיהם, ראש מועצת שער הנגב אמר בתגובה: "תסיים הממשלה את פעולותיה בעזה, תשיב את החטופים ורק לאחר מכן תדבר איתנו על כך שאין 'מניעה ביטחונית' לחזור לחיות על גדר הגבול"

ג' תמוז התשפ"ה
ראש המועצה על החזרת התושבים: "שוב בלבול וחוסר רגישות"

ראש מועצת שער הנגב, אורי אפשטיין, הגיב הערב (ראשון) להחלטת הממשלה לאפשר את חזרתם של תושבי עוטף עזה לבתיהם, ביניהם גם תושבי נחל עוז. בדבריו תקף את ההחלטה כשהזכיר כי קיבוץ נחל עוז נמצא בתוך שטח צבאי סגור, וטען כי האיום הביטחוני עוד לא הוסר.

"מי שקיבל היום את ההחלטה להחזיר את תושבי נחל עוז הביתה לא היה כאן ב־7 באוקטובר ולא נמצא כאן גם היום" אמר אפשטיין. "תושבי נחל עוז נדרשים לשוב הביתה, 600 מטר מהגבול, בתוך שטח צבאי סגור עם הדי פיצוצים בלילות ובימים שאי אפשר לחיות לצידם".

21 חודשים אחרי הטבח: תושבי עוטף עזה מורשים לחזור לבתיהם
21 חודשים אחרי הטבח: תושבי עוטף עזה מורשים לחזור לבתיהםצילום: 21 חודשים אחרי הטבח: תושבי עוטף עזה מורשים לחזור לבתיהם

"שוב חוסר תיאום, בלבול וחוסר רגישות – יד ימין לא יודעת מה עושה יד שמאל. ואת המחיר משלמת קהילה שעברה את אחת הזוועות הגדולות שידעה מדינת ישראל ושאחד מחבריה – עמרי מירן, עדיין מוחזק בשבי חמאס" הוסיף ותקף. "תסיים הממשלה את פעולותיה בעזה, תשיב את החטופים ורק לאחר מכן תדבר איתנו על כך שאין 'מניעה ביטחונית' לחזור לחיות על גדר הגבול".

"אנחנו דורשים לאפשר לקהילת נחל עוז חזרה הדרגתית ובטוחה לביתם" סיכם. "זה המינימום שמדינת ישראל יכולה לעשות עבור קהילת נחל עוז".

אורי אפשטיין נחל עוז שער הנגב