מבזקים
סרוגים

חיזבאללה בתגובה ראשונה להפסקת האש עם איראן

ארגון הטרור חיזבאללה שנטש את איראן ולא סייע לה במתקפה נגד ישראל, מנסה להסביר מדוע עשה זאת. כך על פי דברי מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם

ל' סיון התשפ"ה
חיזבאללה בתגובה ראשונה להפסקת האש עם איראן
חיזבאללה בתגובה ראשונה להפסקת האש עם איראן צילום: חיזבאללה (mohammad kassir/shutterstock)

מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם נאם הערב (חמישי) והתייחס להסכם הפסקת האש בין איראן לישראל. כזכור, במשך שנים איראן "בנתה" על חיזבאללה כי בעת הצורך תעזור לו ותתקוף בישראל, אך לבסוף בזכות המכות הקשות שישראל הטילה על חיזבאללה, הוא לא יכל לסייע לה.

הוא תירץ זאת כך: "איראן הוכיחה שהיא יכולה להתעמת לבדה עם ארה"ב וישראל עם הסיוע האירופי", עוד הוא הוסיף: "אנחנו בלבנון, בתור חיזבאללה, תומכים באפשרויות העצמאיות של איראן ומתנגדים לישראל ולהגמוניה האמריקנית".

לדבריו, "המטרה העיקרית של ישראל וארה"ב היתה להשמיד כל יכולת של התנגדות או כל גורם ששואף לשחרר את פלשתין. החטא הגדול של איראן היה תמיכתה בפלשתינים".

דיווח: טראמפ בהצעה חסרת תקדים לאיראן
דיווח: טראמפ בהצעה חסרת תקדים לאיראןצילום: דיווח: טראמפ בהצעה חסרת תקדים לאיראן
איראן ארגון הטרור חיזבאללה הפסקת אש