מבזקים
סרוגים

חותר לסיום המלחמה? נתניהו באמירה מפתיעה במיוחד

נתניהו חותר לסיום המלחמה בעזה? בהצהרתו שמסר היום ראש הממשלה לתקשורת הוא הזכיר את עניין חמאס והחטופים לצד החשיבות של הרחבת הסכמי אברהם. צפו

חותר לסיום המלחמה? נתניהו באמירה מפתיעה במיוחד

ראש הממשלה בנימין נתניהו, התייחס היום (חמישי) לסיום המלחמה באיראן ואמר: "במקורותינו כתוב: 'ה' עוז לעמו יתן, ה' יברך את עמו בשלום'. אנחנו נלחמנו בעוז נגד איראן – והשגנו ניצחון גדול. הניצחון הזה פותח הזדמנות להרחבה דרמטית של הסכמי השלום. אנחנו עובדים על כך במרץ.

לצד שחרור חטופינו והכרעת החמאס, יש פה חלון הזדמנויות שאסור להחמיץ אותו. אסור לבזבז אפילו יום אחד".

מוקדם יותר היום דווח בישראל היום, כי בשיחה מרובעת של ראש הממשלה בנימין נתניהו, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, השר רון דרמר ומזכיר המדינה מרקו רוביו, ארצות הברית וישראל הגיעו להבנות בנוגע לסיום המלחמה בעזה בתוך שבועיים, הרחבת הסכמי אברהם, החלת ריבונות ביהודה ושומרון, הגליית חמאס ושחרור החטופים.

מיקי זוהר: "צריך לסיים את המלחמה בעזה"
מיקי זוהר: צילום: מיקי זוהר:

על פי הפרסום, תוך כשבועיים, ייחתם הסדר כולל שיסיים את סבב הלחימה הנוכחי בעזה, ארבע מדינות ערביות – ביניהן מצרים ואיחוד האמירויות – ייטלו אחריות ישירה על ניהול רצועת עזה לאחר תום הקרבות. ארגון הטרור חמאס יודח מהשלטון, והנהגתו תוגלה למדינות ערביות אחרות. במסגרת זו, צפויה גם שחרורם של כלל החטופים.

 

המלחמה בעזה הסכמי אברהם