העמוד הרשמי של שגרירות צרפת בישראל כתב היום (חמישי) בחשבון ה-X שלו, כי כוחות הביטחון שלהם יירטו במהלך מבצע "עם כלביא" כטב"מים איראנים שהיו בדרכם לישראל, בזמן שעברו מעל בסיסים צרפתים.

ההודעה המלאה: "כוחות צבא צרפת לא השתתפו במתקפות על איראן. עם זאת, אנו מגינים על הבסיסים שלנו באזור מתוך הגנה עצמית לגיטימית. מערכות ההגנה קרקע-אוויר שלנו ומטוסי הראפאל יירטו מספר רחפנים איראניים שהיו בדרכם לישראל ועברו מעל המתקנים שלנו.".

אמש נשיא צרפת עמנואל מקרון צייץ היום (רביעי) בחשבון ה-X שלו בעברית, ותיאר כי הוא שוחח עם ראש הממשלה בנימין נתניהו: "יש לנו מטרה משותפת: שאיראן לעולם לא תשיג נשק גרעיני".

דבריו המלאים: "הדגשתי בפניו את החשיבות ששני הצדדים יכבדו את הפסקת האש הנוכחית. יש לנו מטרה משותפת: שאיראן לעולם לא תשיג נשק גרעיני. על מנת להבטיח זאת לאורך זמן, הדגשתי את הצורך לשוב למשא ומתן – הן בנוגע לגרעין הן בנוגע לטילים הבליסטיים. זה חיוני לביטחונה של ישראל ולביטחון של האזור כולו.