מבזקים
סרוגים

הכתב הצבאי של ערוץ 14: הרמטכ"ל צריך להדיח את מפקד האוגדה

הכתב הצבאי נועם אמיר קורא לרמטכ"ל להדיח את מפקד אוגדת געש, בעקבות תקרית הפומ"ה שבה נהרגו שבעה לוחמים: "מה שקרה שם זו הפקרות – דם הלוחמים אינו הפקר"

כ"ט סיון התשפ"ה
הכתב הצבאי של ערוץ 14: הרמטכ"ל צריך להדיח את מפקד האוגדה
הכתב הצבאי של ערוץ 14: הרמטכ"ל צריך להדיח את מפקד האוגדה צילום: (צילום חיים גולדברג/פלאש 90)

על רקע נפילת 7 לוחמים בחאן יונס אתמול (שלישי), הכתב הצבאי של ערוץ 14 נועם אמיר פרסם פוסט ברשת הטוויטר ובו קרא לרמטכ"ל אייל זמיר להדיח את מפקד אוגדה 36 (עוצבת געש) תת-אלוף מורן עומר.

"עכשיו צפיתי בסרטון המזעזע של אסון הפומה" כתב אמיר, "הערב הרמטכ״ל צריך להתקשר למפקד אוגדה 36 ולהעיף אותו הביתה. דם הלוחמים הוא לא הפקר ומה שקרה שם זו הפקרות!"

מוקדם יותר הערב פורסם כי במהלך הקרב הופעל מטען חבלה וירי נ"ט (RPG) לעבר כוח סמוך של הגדוד – תקרית שגרמה לפציעתם של שני לוחמים. במקביל, הוזנק מטוס קרב של חיל האוויר לתקיפה ממוקדת נגד מחבלים. המטרה הייתה סמוכה מאוד למיקום הכוח, ולכן, בהתאם לנהלי הבטיחות, הלוחמים נכנסו לתוך נגמ"ש הפומ״ה לצורך הגנה מרסיסים וקריסה של מבנים.

הותר לפרסום: אלון דוידוב מקרית ים הוא החלל השביעי מחאן יונס
הותר לפרסום: אלון דוידוב מקרית ים הוא החלל השביעי מחאן יונסצילום: הותר לפרסום: אלון דוידוב מקרית ים הוא החלל השביעי מחאן יונס

בזמן שהלוחמים שהו בתוך הכלי המשוריין, מחבל הגיח במהירות לעבר הפומ״ה, טיפס עליו, והשליך מטען נפץ לתוכו. על פי ההערכות בצה״ל, הלוחמים נהרגו כבר בשניות הראשונות של הפיצוץ. עוד עולה מהתחקיר כי בתוך הפומ״ה לא אוחסנו חומרי נפץ נוספים מעבר לתחמושת הארגונית של הלוחמים, ובשל כך נשללה האפשרות לפיצוץ משני.

חאן יונס נועם אמיר ערוץ 14