מבזקים
סרוגים

בארצות הברית מודיעים: "תקיפה מאיראן – באופן מיידי"

בארצות הברית בטוחים, מתקפה איראנית על בסיסים אמריקאים במפרץ תתרחש בטווח הזמן המיידי. איראן מוסרת כי "וושינגטון תשלם בעצמה על מעשיה".

יאיר אמר | חדשות סרוגים
כ"ז סיון התשפ"ה
בארצות הברית מודיעים: "תקיפה מאיראן – באופן מיידי"
בארצות הברית מודיעים: "תקיפה מאיראן – באופן מיידי" צילום: Photo by Liri Agami/Flash90

גופי תקשורת בארצות הברית מדווחות כי גורמי מודיעין וגורמים בכירים בבית הלבן בטוחים, מתקפה איראנית משולבת על יעדים אמריקאים במזרח התיכון ובמפרץ תצא לדרך בטווח הזמן המיידי.

ברשתות בארצות הברית מדווחים כי איראן צפויה להוציא לפועל מתקפה כנגד בסיסים ותשתיות אמריקאיות במזרח התיכון, בטווח זמן של שעות לכל היותר. לרשת פוקס ניוז נמסר מגורמים בבית הלבן כי: "קיים איום מיידי של פעולה איראנית כנגד בסיסים אמריקאיים באזור, עם דגש ספציפי על קטאר. שם ממקומים נכסים אמריקאים רבים".

במקביל לדיווח מהבית הלבן, גורמים איראניים מסרו כי: "אנחנו מעוניינים שוושינגטון תבין, כשהיא מתערבת, היא תיפגע, רוצים שארצות הברית תשלם בעצמה על החוצפה שלה כנגד איראן".

יודעים משהו שאנחנו לא? טורקיש איירליינס מבטלת טיסות למפרץ
יודעים משהו שאנחנו לא? טורקיש איירליינס מבטלת טיסות למפרץצילום: יודעים משהו שאנחנו לא? טורקיש איירליינס מבטלת טיסות למפרץ

דיווחים אלה מגיעים על רקע מה שנראה כמו הכנות למתקפה איראנית במפרץ, קטאר סגרה את מרחבה האווירי, חסרות תעופה מבטלות טיסות לאזור וארצות הברית הודיעה לאזרחיה ודיפלומטים להסתגר בבתים ומקומות מסתור.

בנוסף, גורמים בבית הלבן מוסרים כי טראמפ מכנס את צוות החירום לנושאי ביטחון לאומי בחדר המצב בבית הלבן.

ארה"ב דונלד טראמפ מתקפה איראנית