התקיפה האמריקנית באיראן מציבה את ישראל בפני הערכת מצב מחודשת, כאשר גורמים מדיניים וביטחוניים בוחנים את מגוון התרחישים האפשריים לתגובה האיראנית. על פי הדיווח במהדורה המרכזית של כאן חדשות, המשך האירועים תלוי בעיקר בהחלטות שיתקבלו בטהראן.

על פי הדיווח, הערכות בישראל מצביעות על שתי אפשרויות מרכזיות לתגובתו של המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי: הראשונה היא התמקדות בתקיפת ישראל: אם חמינאי יבחר להתמקד בתקיפה נגד ישראל, המערכה עלולה להימשך זמן רב ולהפוך ל"סוג של מלחמת התשה". תרחיש זה ידרוש מישראל היערכות ארוכת טווח והתמודדות עם איום מתמשך.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הדמייית AI של תקיפת הכור בפורדו (באדיבות ערוץ i24NEWS)

האפשרות השנייה היא תקיפת מטרות אמריקניות. עם זאת, תרחיש זה טומן בחובו סיכון משמעותי עבור איראן, שכן הוא עלול לגרור "פגיעה אנושה" מצד ארצות הברית, שיש לה יכולות תגובה עוצמתיות.

בישראל שואפים לסיים את המערכה הנוכחית "תוך ימים", ומאותתים כי הדבר אפשרי "אם האיראנים ירצו בכך". לגבי תוכנית הגרעין האיראנית, גורמים ישראלים מציינים כי ישראל "עדיין רחוקה מהשמדת תוכנית הגרעין". יחד עם זאת, הם מדגישים כי הייתה "פגיעה אנושה ומשמעותית" ביכולותיה של איראן, מה שמייצר הישג טקטי חשוב.