לראשונה מתחילת המערכה: איראן טוענת הבוקר (רביעי) כי הפילה כטב"מ ישראלי בשמי איראן. על פי הדיווח של דורון קדוש, הכטב"מ הופל בעת שהיה במשימת "ציד" אחר משגרים וטילי קרקע קרקע במרחב איספהאן.

דובר צה"ל מסר: במהלך פעילות מבצעית, נורה לעבר כלי טיס מאויש מרחוק של חיל האוויר טילי קרקע-אוויר. הכלי נפל במרחב איראן, אין נפגעים ואין חשש לדלף מידע.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הכטב"מ שהופל

הכטב"מ שהופל הוא הרמס 900, כלי טיס מאויש מרחוק טקטי לשהייה ממושכת, מתוצרת חץ הכסף, חברה-בת של אלביט מערכות הישראלית. הוא מיועד לשימוש מבצעי במסגרת דרגי החטיבה והגיס, בעיקר עבור משימות סיור ואיסוף מודיעין, אך גם משימות תקיפה.

במקביל, דובר צה"ל מסר כי חיל האוויר יירט שבעה כטב"מים ששוגרו מאיראן. בהמשך להתרעות שהופעלו על חדירת כלי טיס עוין במרחב דרום הגולן בין השעות 9:57-10:17, חיל האוויר יירט שבעה כלי טיס בלתי מאוישים ששוגרו משטח איראן. הכלים יורטו בטרם חצו לשטח הארץ, ההתרעות הופעלו על פי מדיניות.