מבזקים
סרוגים

רועדים מפחד: הצעד הנואש של איראן במלחמה

ניסיון אחרון? איראן פתחה היום בצעד נואש ומתכננת להזמין דיפלומטים זרים לביקור במתקני הגרעין במדינה כחלק ממאמציה למנוע את הפצצתם

כ"א סיון התשפ"ה
רועדים מפחד: הצעד הנואש של איראן במלחמה
רועדים מפחד: הצעד הנואש של איראן במלחמה צילום: איראן (צילום: Matyas Rehak / שאטרסטוק)

ערוץ אל-חדת' הסעודי דיווח היום (שלישי) כי איראן מתכננת להזמין דיפלומטים זרים לביקור במתקני הגרעין במדינה כחלק ממאמציה למנוע את הפצצתם.

נזכיר כי זהו לא המהלך היחיד הנושא של איראן, ורק שלשום היא פנתה לעומאן ולקטאר בבקשה שיפעלו כמתווכות מול ארצות הברית, בניסיון להביא להפסקת התקיפה הישראלית ולחדש את המשא ומתן.

במקביל לפנייה האיראנית, כך עולה מהדיווח בinews24, גם ערב הסעודית מנסה מאחורי הקלעים לקדם מעין הפסקת אש. סעודיה, המעוניינת ביציבות אזורית ובהפחתת המתיחות מול איראן, רואה חשיבות בחידוש השיחות הדיפלומטיות כדרך לפתרון המשבר.

עמית סגל: ישראל מציבה תנאי חדש לאיראן
עמית סגל: ישראל מציבה תנאי חדש לאיראןצילום: עמית סגל: ישראל מציבה תנאי חדש לאיראן

בנוסף, שר החוץ האיראני עראקג'י שוחח עם שגרירים זרים ואמר להם: "איננו מעוניינים להרחיב את המלחמה לאזור – אם התוקפנות תיפסק, גם תגובותינו ייפסקו".

איראן אל חדת' מתקני גרעין