ברקע ההתקדמות הדרמטית של השגת היעדים באיראן, גורמי ביטחון הציגו לדרג המדיני הערכה עדכנית אודות משך הזמן שהמלחמה מול איראן תימשך.

על פי הדיווח של מוריה אסרף בחדשות 13, גורמי הביטחון הציגו נתונים לפיהם המלחמה תימשך 3 שבועות. בנוסף, בכיר במערכת הביטחון התייחס למצב של הצבא האיראני ואמר כי "הפיקוד והשליטה של איראן עדיין אפקטיביים באופן יחסי".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

וידאו: עומר מירון/ לע״מ, סאונד: יחזקאל קנדיל/ לע״מ.

בתוך כך, ברקע התבוסה הקשה של איראן בעקבות התקיפות הנרחבות של ישראל, האיראנים מנסים לשדר עסקים כרגיל ומשגרים איום כלפי ישראל. לפני זמן קצר נמסר מהמשטר האיראני כי "הלילה הולך להיות לילה קשה לציונות".

לפני זמן קצר מסר דובר צה"ל כי חיל האוויר החל בגל תקיפות של עשרות מטרות טילי קרקע-קרקע במערב איראן. מדובר במתקפת מנע נוספת לקראת הלילה בו איראן מתכוונת לשגר שוב עשרות טילים בליסטיים לעבר ישראל. נזכיר, כי מלבד השמדת פרוייקט הגרעין האיראני, אחת ממטרות המבצע היא להסיר את האיום הבליסטי מאיראן על ישראל.