לפחות 14 מדעני גרעין איראניים חוסלו עד כה בתקיפות הישראליות – כך דווח היום (ראשון) ברשת רויטרס. לפי הדיווח, מדעני הגרעין חוסלו בין היתר בפיצוצים של 5 מכוניות התופת מוקדם יותר בטהראן.

בתוך כך, דיווחים מהשעות האחרונות באיראן ובעולם מעלים טענה דרמטית ומטלטלת: בפעם הראשונה מאז החלה המערכה הישראלית כנגד משטר האייתולות באיראן,בוצעה תקיפה ישירה על אחד מסמלי הריבונות המרכזיים של המשטר האיראני: בניין הפרלמנט בטהראן.

לפי מקורות זרים וערוצי אופוזיציה באיראן, מטוסים ישראליים או כלי טיס בלתי מאוישים תקפו במהלך הלילה מספר יעדים בלב הבירה האיראנית. אחת התקיפות כוונה ישירות לעבר מבנה המג'לס, הפרלמנט של הרפובליקה האסלאמית, בו מתכנסים חברי מועצת המחוקקים של המשטר.

בנוסף למבנה הפרלמנט, התקיפות כוונו גם לעבר מפקדות חיל האוויר האיראני באזור טהראן, וכן לעבר מגורי קצינים בכירים בשכונות יוקרה בצפון העיר. בשלב זה לא ידוע על היקף הנפגעים, אך תושבים מקומיים דיווחו על פיצוצים עזים, אזעקות, ותנועת כוחות חירום חסרת תקדים סמוך למבני השלטון המרכזיים"