חדשות

דיווח דרמטי: הוסרה סכנת הפריצה של איראן לפצצה

ישראל וארה"ב מעריכות שהפגיעה במתקן הגרעין באספהאן שיתקה אותו לזמן רב, והסירה סכנת פריצה לפצצה. המטרה: להחזיר את תוכנית הגרעין האיראנית שנים אחורה

דיווח דרמטי: הוסרה סכנת הפריצה של איראן לפצצה
צילום: (צילום: שאטרסטוק)

גורמי ביטחון ישראלים ואמריקנים מעריכים כי הפגיעה במתקן ההמרה הגרעיני באספהאן הצליחה לשתק אותו לזמן רב. המשמעות המיידית: הוסרה הסכנה שאיראן תפרוץ לפצצה גרעינית בתוך חודשים ספורים, לפחות לעת עתה, כך על פי דיווח של רון בן ישי ב-ynet.

הערכה זו מגיעה כחלק מבחינת הנזקים שגרם חיל האוויר הישראלי במבצע "עם כלביא". נראה כי הפגיעה במתקן באספהאן, בשילוב עם חיסול מדענים מרכזיים בקבוצת הנשק האיראנית, מהווה את ההישג המשמעותי והחשוב ביותר של מהלומת הפתיחה הישראלית.

6d958554-1fad-4ec0-bee7-28c2fac7a0e9
6d958554-1fad-4ec0-bee7-28c2fac7a0e9| צילום: צילום: דובר צה"ל

עם זאת, מדגיש בן ישי, אין מדובר בסיום המערכה. הפגיעה במערך הפיתוח והייצור של הגרעין הצבאי האיראני עודנה מתוכננת. המטרה ארוכת הטווח של ישראל היא להחזיר את תוכנית הגרעין האיראנית שנים רבות לאחור.

לאחר השגת יעד זה, צפויה ישראל לפנות לערוץ הדיפלומטי. המטרה היא לאפשר לארצות הברית לנהל משא ומתן מחודש על הסכם גרעין, אשר יהיה מקובל וקביל על מדינת ישראל ויבטיח את ביטחונה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

1
1
1
15.06.25

כל עוד יש להם דלק גרעיני ולא סתם נפט - קחו את ההצלחה הזו בעירבון מוגבל. לגבי חיסול מדענים - יש להן מלאי בלתי מוגבל, במונחים ישראליים.