מבזקים
סרוגים

פיקוד העורף מאשר: בתי הכנסת לא ייפתחו בשבת

לאור מצב החירום בעקבות המתקפה באיראן, בפיקוד העורף הוחלט על סגירת בתי הכנסת בשבת. גורם בכיר ציין כי תיתכן פועלים למתן התרעה של 10 דקות לפני האזעקות

י"ז סיון התשפ"ה
פיקוד העורף מאשר: בתי הכנסת לא ייפתחו בשבת
פיקוד העורף מאשר: בתי הכנסת לא ייפתחו בשבת צילום: אילוסטרציה (צילום: יוסי אלוני\פלאש 90)

בפיקוד העורף התייחסו לפני זמן קצר לאזעקה שנשמעה לפנות בוקר, להיערכות לקראת תגובה והבהירו כי בתי הכנסת לא ייפתחו בשבת.

גורם בכיר בפיקוד העורף מציין כי ⁠במסגרת ההכנות לתקיפה בוצעה עבודה מקיפה לגבי נושא המיגון ובמיוחד לאלו שאין ביכולתם להתמגן בצורה מיטבית.

בעקבות הפקה הלקחים מהמלחמה הבינו בפיקוד העורף כי הדרך הנכונה היא לדרוך את כל המדינה ברגע שמתחיל האירוע ולכן הפעילו את הצופרים למשך דקה תוך פרסום התרעה ביישומון לכל האזרחים. אין מדובר בהתרעה רגילה אלא בקריאת השכמה לאזרחי ישראל על מנת שיבינו את הסיטואציה. תוך זמן קצר מסבירי הפיקוד הופיעו באולפני התקשורת.

לגבי התגובה האיראנית למתקפה, האיראנים טרם הגיבו בשל ההלם הרב ששרר בהנהגה על פעולת חיל האוויר, אך מבהירים לציבור שהיא עשויה להגיע בכל רגע.

פיקוד העורף הנחיות לשבת

אתגר השני עימו מתמודדים בפיקוד העורף הוא שלנו הוא ההיערכות בכל הנוגע לרשויות והשלטון המקומי, מדובר בתהליך נוהל קרב שמסביר להם איך נראית מלחמה כזאתי. ״עשינו איתם תהליך ארוך בין חשאיות למוכנות״ אומר הגורם ומוסיף: ״כשנהיה לקראת הפגיעה נוציא את ההתרעות עצמן להיכנס למיגון- כל אלו על מנת לאפשר לאזרחים להתמגן ולשמור על עצמם״.

באדיבות פיקוד העורף

לאור מצב החירום, הוחלט בפיקוד לאסור את פתיחת בתי הכנסת, זאת בתיאום עם הרבנים הראשיים, כמו כן לא תהיינה התקהלויות. לגבי התרעה מקדימה על תגובה אפשרית מאיראן מדגיש הגורם הבכיר כי השאיפה היא לתת עשר דקות התראה בהתאם למה שמופיע במערכות.

 

אזעקות איראן בתי כנסת התרעה פיקוד העורף צה״ל שבת