קרן הסיוע: 5 עובדים נהרגו, יש חשש לחטיפה
קרן הסיוע GHF שמחלקת סיוע הומניטרי בעזה - הודיעה כי שיירה מטעמה הותקפה על ידי חמאס, 5 מעובדיה נרצחו ואף יש חשש לחטיפה

קרן הסיוע GHF הודיעה הלילה (בין רביעי לחמישי) כי חמישה מעובדיה הפלסטינים נהרגו וכי אף יש חשש לחטיפה.
כאמור, הלילה, בסביבות השעה 22:00 לפי שעון עזה, הותקף באכזריות אוטובוס שנשא יותר משני תריסרי חברי צוות של קרן הסיוע ההומניטרית לעזה – פלסטינים מקומיים העובדים כתף אל כתף עם הצוות האמריקאי של הקרן במטרה להעביר סיוע חיוני. בעת התקיפה, היה הצוות בדרכו לאחד ממרכזי ההפצה שלנו באזור שממערב לח'אן יונס.
מהקרן נמסר: אנו עדיין אוספים פרטים, אך מה שכבר ידוע לנו הוא הרסני: לפחות חמישה הרוגים, מספר פצועים, ויש חשש שכמה מחברי הצוות נחטפו. אנו מגנים בחריפות את המתקפה הנתעבת והמתוכננת הזו. אלה היו אנשי סיוע. הומניטריים. אבות, אחים, בנים וחברים, שסיכנו את חייהם מדי יום כדי לעזור לאחרים. לבנו שבור, ומחשבותינו ותפילותינו עם כל קורבן, כל משפחה וכל אדם שטרם נמצא.
המתקפה הזו לא התרחשה בחלל ריק. מזה מספר ימים, חמאס משמיע איומים גלויים כלפי הצוות שלנו, כלפי עובדי הסיוע, וכלפי אזרחים שמקבלים מאיתנו סיוע. האיומים האלו נענו בשתיקה. קרן GHF מטילה את מלוא האחריות על חמאס על כך שגרם למותם של אנשי הצוות המסורים שלנו, שסיפקו סיוע הומניטרי לתושבי עזה באתרים של הקרן במרכז ובדרום הרצועה.
הלילה, על העולם לראות את האירוע הזה כפי שהוא: מתקפה על האנושות. אנו קוראים לקהילה הבינלאומית לגנות מיידית את חמאס על התקיפה חסרת הפרובוקציה הזו ועל האיום המתמשך כלפי אנשינו, שכל חטאם הוא מאמציהם להאכיל את תושבי עזה.
לסיום הם הדגישו כי הם יפרסמו פרטים נוספים ברגע שיהיו זמינים. על אף המתקפה האיומה הזו, נמשיך בשליחותנו לספק סיוע חיוני לתושבי עזה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו