חגי לובר על פיזור הכנסת: "היום זה יכאב במיוחד"
האב השכול חגי לובר התייחס למשבר הפוליטי והאפשרות של פיזור הכנסתף ואמר כי "למרות שהתרגלנו שנבחרי הכנסת לא מייצגים את הלך הרוח בעם - היום זה יכאב במיוחד. אבל נדע שהעם הזה בריא ולא ישבר"

האב השכול חגי לובר התייחס היום (רביעי) למשבר הפוליטי והצעת החוק לפיזור הכנסת שצפויה לעלות בהמשך היום להצבעה בקריאה טרומית. בפוסט שכתב בפייסבוק תחת הכותרת "אנחנו נמשיך מכאן" ציין את עוצמת העם והאזרחים אל מול המריבות והמחלוקות בין נבחרי הציבור.
"מי שהיה פה בשנה האחרונה לא מתרגש ולא מרגיש מופתע" כתב לובר. "ביום שבו נבחרינו מתקוטטים עד צאת הנשמה. ביום בו נלחמים זה בזה ומנסים להפיל ממשלה באמצע מלחמה. ביום בו ישמעו בכנסת נאומים 'לעומתיים' נוטפי ארס ושטנה. דווקא ביום הזה, כמו בימים האחרים מאז אותה שמחת תורה, אזרחים ימשיכו לעשות מעשי חיבור ואהבה".
בין היתר, לובר טען כי האזרחים "ימשיכו לשתף פעולה במקומות עבודה, בבתי חולים, במשרדים, בהייטק, במפעלי ייצור ובמכונים עתירי ידע. והרבעון הרביעי יקיים ועידה שיש בה את כל המגזרים תחת הכותרת 'ההבטחה'. ושהתנועה שלי, 'למענם', תעשה הכנות לקראת עמידה בצמתים למען האחדות בערב תשעה באב גם השנה. ושיהיו, דווקא היום, מפגשים יזומים של בעלי דעות שונות לחיבור ולשיתוף פעולה. ומעל הכל, שחיילים בשלל דעות ומכל המגזרים ילחמו כתף אל כתף מול אויב רצחני בעזה".
"ולמרות שהתרגלנו שנבחרי הכנסת לא מייצגים את הלך הרוח בעם, ולמרות שזו שגרה שמנהיגים חסרי אחריות מלבים סכסוכים פעם אחר פעם. ולמרות שזה נראה לנו טבעי שמליאת הכנסת היא בעיקר זירת איגרוף, ולמרות שדי התייאשנו לשכנע אותם להתעשת ולעצור את הטירוף – היום זה יכאב במיוחד" הוסיף. "גוש הבחילה יטפס במורד הגרון עד הקאה, וכמעט נוכרע מחוסר אונים, ואיבוד תקווה. אבל נזכור, ונאזור כוח, ולא נוותר. ונדע שהעם הזה בריא ולא ישבר".
לדבריו, "לאט לאט השינוי שכולנו חווים מאז השביעי באוקטובר, יחלחל גם להנהגה ולנבחרי המדינה. ומי שלא ישנה את דרכו הישנה, לא יבחר עוד פעם שניה, ויוחלף באנשים מלאי חזון ותשוקה לשיתוף פעולה".
בסיכום דבריו לובר פנה לציבור: "בהצלחה לחולמים. בהצלחה לעושים. אתם התקווה, גם ביום הזה. ותודה לכם, פשוט תודה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו