יו"ר ועדת הכספים המיועד וחבר צוות המשא ומתן הקואליציוני של 'יהדות התורה', חבר הכנסת משה גפני, מסרב לצאת בהצהרות בכל הנוגע להתקדמות במגעים הקואליציוניים עם הליכוד.
בשיחה ל'סרוגים' ניכר כי גפני, למוד קרבות פוליטיים רבים ושותף להקמתן של מספר ממשלות, מבין כי הימים האחרונים הם הרגישים ביותר ומסכים לתת לנו מספר אמירות קצרות וכלליות.
לשאלתנו האם מלאכת הרכבת הממשלה לא הייתה אמורה להיות פשוטה יותר ולהסתיים בפרק זמן קצר, אומר גפני כי ישנן סיבות רבות בגינן שום מפלגה עדיין לא חתמה, אך אינו מוכן להאריך יותר מזה.
"אני לא מוכן לדבר על הסיבות בגללן המשא ומתן תקוע עד שנחתום הסכם", מסביר גפני.
על מועד חתימת ההסכם עם 'הליכוד' אומר גפני כי אינו מה יהיה המועד המדוייק, אך מבהיר כי זה עניין של מספר ימים: "אנחנו יותר קרובים מאחרים ואני מאמין שנסתדר בסוף. יש חילוקי דעות בכל מיני נושאים".
נושא נוסף בו גפני ממעט מלהתבטא בו הוא התרחיש לפיו יו"ר 'הבית היהודי', השר נפתלי בנט, יתמנה לשר החינוך, משרד שמשפיע באופן ישיר על הציבור החרדי.
כאמור, ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אמנם טרם השיב לבנט אודות דרישתו לקבל את תיק החינוך, אך במפלגתו של גפני כבר נערכים לתרחיש הזה.
אתמול (שני), בריאיון לרדיו החרדי 'קול חי', אמר חבר הכנסת יעקב ליצמן כי הוא "סומך על פרוש (חבר הכנסת מאיר פרוש, ג"ע) שמיועד לסגנו, שיידע לשמור עלינו שם".
כך או כך, ביממה הקרובה צפוי נתניהו למסור את תשובתו הסופית לבנט, תשובה שתשפיע באופן ישיר על זהות התיק בו יחזיר יו"ר מפלגת ש"ס, חבר הכנסת אריה דרעי. שכן אם בנט ימונה לשר החינוך, משרד הכלכלה יתפנה וצפוי לעבור לדרעי.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים