חדשות

שגריר ארה"ב בישראל מטיל פצצה: "כבר לא תומכים בזה"

שגריר ארה"ב בישראל, מייק האקבי, סיפק הצהרה דרמטית לפיה ארה"ב כבר אינה תומכת באופן מלא בהקמת מדינה פלסטינית

שגריר ארה"ב בישראל מטיל פצצה: "כבר לא תומכים בזה"
צילום: (צילום: הלל מאיר\JNS)

הצהרה מפתיעה וחריגה של שגריר ארה"ב בישראל, מייק האקבי, חושפת שינוי משמעותי בעמדת וושינגטון בנוגע לפתרון שתי המדינות. האקבי אמר לפני זמן קצר כי "ארצות הברית כבר לא תומכת בכל ליבה במדינה פלסטינית". מדובר באמירה דרמטית שעשויה להשפיע באופן משמעותי על הזירה המדינית המזרח תיכונית והבינלאומית.

שגריר ארה"ב בישראל: "לחמאס אין עתיד בעזה או בכל מקום אחר"

ההתבטאות של הקאבי מהווה סטייה קיצונית מהקו הרשמי שהובילו ממשלים אמריקאיים קודמים ועכשוויים, והיא עשויה לרמז על שינוי בארה"ב בכל הנוגע לעתיד הסכסוך הישראלי-פלסטיני. עד כה, תמיכה בפתרון שתי המדינות נחשבה לעמדה פופולרית בקרב אנשי ממשל אמריקאים.

הצהרתו של האקבי, שמשקפת, כאמור, שינוי מדיניות רשמי, עלולה להוביל לתגובות חריפות מצד הרשות הפלסטינית, מדינות ערב וגורמים בינלאומיים התומכים בהקמת מדינה פלסטינית. מנגד, בישראל הדברים יתקבלו בברכה מצד גורמים בימין המדיני, כהוכחה על טיב היחסים בין המדינות.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

33
28
ציוני
10.06.25

צריך לדאוג שערביי ישראל שאינם מביעים נאמנות למדינה, יועברו על אפם ועל חמתם, לשטחי הרשות. לא ליו"ש.