מבזקים
סרוגים

גרטה טונברג בהתייחסות ראשונה: "חטפו אותנו מהמים הבינלאומיים"

שעות אחרי שגורשה מישראל, גרטה טונברג התייחסה לראשונה לאירועים וסירבה להכיר בכך שנכנסה לארץ באופן בלתי חוקי: "התפיסה של ספינת הסיוע היא הפרה של זכויות בינלאומיות. ישראל חטפו אותנו מהמים הבינלאומיים"

י"ד סיון התשפ"ה
גרטה טונברג בהתייחסות ראשונה: "חטפו אותנו מהמים הבינלאומיים"
גרטה טונברג בהתייחסות ראשונה: "חטפו אותנו מהמים הבינלאומיים" צילום: (צילום: משרד החוץ)

שעות אחרי שגורשה מישראל בעקבות השתתפותה במשט "מדלין" לרצועת עזה, פעילת האקלים גרטה טונברג התייחסה לראשונה לאירועים היום (שלישי) עם נחיתתה בצרפת. בדבריה סירבה להכיר בכך שנכנסה לישראל באופן בלתי חוקי, וחזרה על טענותיה לפיה הפעילים מהמשט "נחטפו" על ידי צה"ל.

"התפיסה של ספינת הסיוע היא הפרה של זכויות בינלאומיות. ישראל חטפו אותנו מהמים הבינלאומיים בניגוד לרצוננו" טענה גרטה לאחר שנשאלה על ההשתלטות של צה"ל על הספינה. "הם אפילו לא התביישו לבצע מעשה חטיפה בלתי חוקי, להחזיק אותנו בתחתית הספינה ולא לתת לנו לצאת". עוד קראה "לשחרור מיידי של הפעילים שעדיין מוחזקים בישראל".

הצחקת אותנו: הישראלים לועגים למשט של גרטה ברשת
הצחקת אותנו: הישראלים לועגים למשט של גרטה ברשתצילום: הצחקת אותנו: הישראלים לועגים למשט של גרטה ברשת

כזכור, טונברג ושאר פעילי המשט הובאו אמש לנמל אשדוד אחרי ההשתלטות של צה"ל על הספינה, כשמשם הם הועברו לנתב"ג. הבוקר מספר פעילים חתמו על מסמכי העזיבה מרצון, ביניהם טונברג שהועלתה לטיסה לצרפת, משם תעשה את דרכה לשוודיה. חלק מהפעילים סירבו לחתום על המסמכים, וכתוצאה נעצרו ועדיין מוחזקים בארץ.

לפני הגירוש הוחלט להקרין לפעילים את סרטון הזוועות מה-7 באוקטובר – אך הם סירבו לצפות. "גרטה וחבריה למשט הוכנסו לחדר עם הגעתם להקרנת סרט הזוועות של טבח ה-7 באוקטובר שהוצג בפניהם, וכאשר ראו במה מדובר סירבו להמשיך לראות" אמר שר הביטחון ישראל כ"ץ. "

גירוש גרטה טונברג מדלין