משרד החוץ של ספרד זימן היום (שני) את האחראי של שגרירות ישראל במדריד, דן פורז, לשיחת נזיפה. זאת בעקבות ההשתלטות של צה"ל על ספינת "מדלין" שהייתה בדרכה לרצועת עזה.

יש לציין כי לישראל אין כיום שגריר בספרד, אחרי שבמאי 2024 הוחלט להחזיר את השגרירה רודיקה רדיאן בעקבות ההחלטה של ספרד להכיר במדינה פלסטינית וההתבטאויות האנטי-ישראליות של ראש הממשלה פדרו סנצ'ז. מאז, השגריר ממתין להחלטה של הדרג המדיני האם לחזור למדריד או לא.

מוקדם יותר היום צרפת גינתה את ההשתלטות של ישראל על הספינה, שהייתה בדרכה לעזה במטרה לשבור את המצור הימי ולהכניס סיוע הומניטרי. בהודעה שהוציא ז'אן-נואל ברו, השר לענייני אירופה והחוץ של צרפת נאמר כי "שישה אזרחים צרפתים שהיו על הסיפון שניסה להגיע לרצועת עזה נעצרו בים על ידי כוחות הביטחון הישראלים. מאז שנודע לנו על תכניתם, הזהרנו אותם כנגד סיכוניה והיינו בקשר עם הרשויות הישראליות כדי למנוע כל תקרית. מיד עם עצירת כלי השיט, ביקשנו לאפשר הגנה קונסולרית כלפיהם מטעמנו".

לדבריו, ״הקונסוליה שלנו ביקשה לבקר אותם ברגע שיגיעו לשטח ישראל, במטרה לוודא שמצבם תקין ולהקל על חזרתם המהירה לצרפת.צרפת קוראת לממשלת ישראל לאפשר גישה מיידית, נרחבת וללא מכשולים של סיוע הומניטרי לעזה״.