מבזקים
סרוגים

גרמניה נגד צרפת: "הכרה במדינה פלסטינית, מסר שגוי"

שר החוץ הגרמני, יוהאן ודפול, תקף את כוונת צרפת להכיר בפלסטין, וכינה זאת "מסר שגוי". הוא הבהיר: גרמניה תמשיך לספק נשק ולתמוך בישראל.

יאיר אמר | חדשות סרוגים
ט' סיון התשפ"ה
גרמניה נגד צרפת: "הכרה במדינה פלסטינית, מסר שגוי"

שר החוץ הגרמני, יוהאן ודפול, יצא במתקפה פומבית נגד מקבילו הצרפתי, על רקע השיקול של ממשלת צרפת להכיר באופן חד-צדדי במדינה פלסטינית. במהלך מסיבת עיתונאים שנערכה היום בברלין, הבהיר ודפול כי מהלך שכזה בשלב הנוכחי "יעביר מסר שגוי לחלוטין למזרח התיכון ולעולם כולו".

לדברי ודפול, בשלב הנוכחי של הסכסוך במזרח התיכון, מהלך שכזה עלול לערער את היציבות ולהתפרש כתמיכה בגורמים קיצוניים. גרמניה, כך הבהיר, ממשיכה לתמוך בביטחון ישראל ותעמוד לצידה גם בהיבט הצבאי: "נמשיך לספק נשק לישראל".

נשיא צרפת מאיים: "נחליט בקרוב אם להחריף צעדים נגד ישראל"
נשיא צרפת מאיים: צילום: נשיא צרפת מאיים:

הדברים נאמרו על רקע ביקורו של שר החוץ גדעון סער במדינה, במהלכה קיים פגישות עם שר החוץ ובעירים נוספים. כאשר במהלכן על פי דיווחים הודיעו הגרמנים כי ימשיכו במחויובתם לביטחון ישראל, כולל המשך חימושה.

הדברים מגיעים על רקע מתיחות גוברת בזירה הבינלאומית, כאשר צרפת – יחד עם מדינות נוספות באירופה – מאותתת על כוונה אפשרית להכרה במדינה פלסטינית כבר בוועידת האו"ם ביולי הקרוב. גרמניה, לעומת זאת, מתנגדת למהלך זה ומעדיפה לקדם פתרונות באמצעות משא ומתן ישיר ולא באמצעות צעדים חד-צדדיים.

 

גרמניה ישראל צרפת