מבזקים
סרוגים

התגובה הישראלית? 10 הרוגים בפיצוץ בבסיס טילים בסוריה

יממה לאחר ירי הרקטות לעבר דרום הגולן וההבטחה של שר הביטחון כי תגיע תגובה, בצפון סוריה מדווחים על תקיפה ישראלית בבסיס הגנה אווירית באזור חמה

אריה יואלי | חדשות סרוגים
ח' סיון התשפ"ה
התגובה הישראלית? 10 הרוגים בפיצוץ בבסיס טילים בסוריה

התגובה הגיעה בהקדם? כלי התקשורת בסוריה מדווחים על 10 הרוגים מהתפוצצויות והתפוצצויות משנה בבסיס ההגנה האווירית בחמת – בצפון סוריה.

בישראל לא מתייחסים לאירוע, אבל הערבים טוענים כי מדובר בתקיפה ישראלית.

רק אתמול הבטיח שר הביטחון ישראל כ"ץ כי תגובה ישראלית תגיע בהקדם, וזאת בתגובה לירי הרקטות מדרעא לעבר ישראל. שעה קלה אחרי שהופעלו האזעקות באזור חיספין ושתי רקטות התפוצצו בשטח פתוח, מסר כ"ץ: "אנו רואים בנשיא סוריה כאחראי ישירות לכל איום וירי לעבר מדינת ישראל והתגובה המלאה תגיע בהקדם. "לא נאפשר חזרה למציאות של ה-7 באוקטובר".

שתי רקטות נורו מסוריה לעבר דרום רמת הגולן
שתי רקטות נורו מסוריה לעבר דרום רמת הגולןצילום: שתי רקטות נורו מסוריה לעבר דרום רמת הגולן

תקיפות ישראליות בסוריה הפכו לעניין שבשגרה עוד בזמן שלטון אסד. במהלך ההפיכה של אל ג'ולאני, הפציץ צה"ל את מחסני התחמושת ובסיסי הצבא של משטר אסד וגם לאחר הרגיעה בשטח, צה"ל פועל נגד כל מטרה בשטח סוריה. התקיפה עכשיו נראית כניסיון למנוע הקמת בסיס הגנה אווירית בצפון סוריה, מה שעלול להצר את צעדיו של חיל האוויר.

כאמור, בישראל עדיין לא מתייחסים לתגובה, כפי שהיה נהוג ברוב המקרים לגבי תקיפות בסוריה.

חמה ישראל במלחמה תקיפה בסוריה