ברגע האחרון: מתכון לעוגת גבינה מ-3 מצרכים בלבד
נזכרתם ברגע האחרון שאין לכם עוגת גבינה לחג? רוצים לאפות משהו קליל וזריז אבל בלי להתפשר על הטעם? הנה המתכון שיוצר במיוחד בשבילכם. בתאבון

אם אתם כאן כנראה שגם אתם נזכרתם ברגע האחרון שאי אפשר להיכנס לחג שבועות בלי עוגת בינה. אז במיוחד בשבילכם, המתכון הכי קליל, טעים ומהיר שתכינו.
מתכון לעוגת גבינה מ-3 מרכיבים
מצרכים:
120 גרם גבינת שמנת
3 ביצים
120 גרם שוקולד לבן
לקישוט: אבקת סוכר (לא חובה)
ציוד נדרש: תבנית עוגה עגולה בקוטר 15 ס"מ
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מפרידים את הביצים לשני כלים, מעבירים את החלבונים לקערה גדולה ושומרים במקרר עד לשימוש.
3. שוברים לקוביות את השוקולד וממיסים במיקרוגל או בבן מארי (סיר מלא מים חמים על האש, ועליו מניחים קערה גדולה עם השוקולד) מוסיפים לשוקולד המומס את גבינת השמנת ומערבבים עד להמסה מלאה.
4. מוסיפים את החלמונים לקערה ומערבבים היטב.
5. מוציאים מהמקרר את קערת החלבונים, ומקציפים במערבל חשמלי עד לקבלת קצפת יציבה (כך תדעו שהקצפת יציבה מספיק: אם אפשר להפוך את הקערה והקצפת לא תיפול מיד).
6. מוסיפים 1/3 מהקצפת לבלילת השוקולד והגבינה, ומערבבים היטב בעזרת מרית. לאחר מכן מוסיפים את שאר הקצפת – חצי אחר חצי מהכמות בכל פעם, ומערבבים היטב.
7. משמנים קלות נייר אפייה בשמן או בחמאה, ומרפדים את התבנית. יוצקים את הבלילה לתבנית, מרימים מעט את התבנית באוויר ומשחררים בעדינות על השיש פעמיים-שלוש, כדי להוציא את האוויר מהבלילה.
8. מניחים את התבנית העגולה על תבנית אפייה מרובעת, ויוצקים מעט מים חמים לתבנית המרובעת. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות, מפחיתים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים במשך 15 דקות נוספות.
9. מוציאים מהתנור, ומניחים את תבנית האפייה העגולה על גבי רשת, עד לצינון מלא. מאבקים באבקת סוכר ושומרים בקירור.
חג שבועות שמח!
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו