חמאס נמצא היום בנקודה הכי קרובה לכאוס, ומשילותו ברצועת עזה הולכת ויורדת. בנוסף, לראשונה הציבור בעזה לא מורתע מההתנהלות של ארגון הטרור.
חמאס בלחץ: חלוקת המזון בעזה מערערת את נרטיב הרעב
ימים בודדים אחרי תחילת הסיוע האמריקאי בעזה, במערכת הביטחון יודעים לקבוע שהאו"ם לא מצליח וכנראה לא רוצה להעביר סיוע לרצועת עזה, וקובעים גם שאין רעב בעזה. לדבריהם, למרות שהחמאס ניסה למנוע את הגעת האוכלוסיה למוקדי חלוקת הסיוע ההומניטרי ואפילו פגע בהם, הציבור בעזה אינו חושש יותר מחמאס ומהסוחרים – ולראשונה מתחילת המלחמה מתחילה התערערות של חמאס, כשהציבור יותר מנהל את האירוע ופחות מנוהל.

במערכת הביטחון גם אומרים שהציבור בעזה מסתכל למעלה, אינו רואה יותר את ההנהגה האזרחית של חמאס שחוסלה בידי צה"ל – ומבין שמשהו פה השתנה.
מאות משאיות ממתינות לאיסוף
לפי הנתונים של צה"ל, למעלה מ-750 משאיות סיוע הומניטרי הגיעו עד כה למעבר כרם שלום וממתינות לאו"ם שיאסוף אותם. רק קצת יותר מ-200 משאיות נכנסו לתוך הרצועה, כשחצי מהם נבזז על ידי האוכלוסיה המקומית.

עוד נטען כי הנימוק הרשמי של האו"ם לא להכנס לרצועת עזה הוא שמסוכן להכנס לתוך הרצועה – אך בפועל, יש אמירות ברורות ביותר נגד החברה האמריקנית, והם ממש יוצאים כנגדם שהם לא יהיו שם.
לפי תמונת המצב הנוכחית, עובדות היום 4 תחנות חלוקה בחלק המרכזי והדרומי של רצועת עזה, שמספקות מזון לכ-1.2 מליון נפש. עד כה נכנסו כ-35 אלף חבילות, כשבכל חבילה יש אספקה לחמישה אנשים לשבוע – וזה נותן מספר של למעלה ממליון מנות אישיות. עם זאת, בחלק הצפוני של הרצועה יש אזור הומניטרי שבו ירוכזו כ-900 אלף בני אדם, ויש צורך גם לדאוג להם – כשעל כך עובדים כעת.





תגובות
המצב המסוכן ברצועת עזה נובע כיום מהכאוס, מהארגונים החמושים שיהפכו אותה להר געש מבעבע בשנים שקדימה, מה שיאיים על ישראל מבחינה ביטחונית הרבה יותר. הדרג והכוח הצבאיים של חמאס מפורקים, וייקח שנים רבות עד שישתקם, על אף שכנראה שלא תינתן לו האפשרות הפעם, כך שבעשור הקרוב לא נשקף שום איום מחמאס, שנרמס לחלוטין על ידי חיילי צה"ל, ובטח לא אירוע כפי שקרה ב-7 באוקטובר 2023. ראש הממשלה נתניהו חוזר ומתריע בפני אירוע כזה, כדי להבהיל ולהצדיק, אך איפה הוא היה כאשר באמת הייתה בעיה? הוא עדיין שלח כסף לחמאס רק ימים לפני האסון, תhת הקונספציה: "כסף שווה שקט".
אחד לאחד
שאנחנו הופכים להיות אחראיים בפועל ובכסף לאספקת צרכיהם של שני מיליון אויבנו.
זה מה שהיה בעבר..ועכשיו המתנחלים מחזירים עטרה ליושנה ישראל אחראית על כלכלת עזה כשאף מדינה בעולם לא מוכנה לתת לעזה שקל..הם אומרים לנתניהו..תחנק עם החשבון
להפסיק להעביר אספקה ומשאיות גם לאחר התמוטטות חמאס, להשאיר את העזתים לפני ברירה, גביעווה ברעב או הגירה מערבה
תגובות קשות. אני חושבת שמתרחשת בעזה מלחמה שהיא תיקון עולם. הפרדה בין טוב לרע שמחלחלת ומשפיע המסביב (עיראק, סעודיה, סוריה לבנון). מכאן ועד לומר שצריך להרעיב את כולם או לגרום להם להגר הדרך רחוקה. יש תיקון בכך שדווקא האנשים האלו יודו ויאמרו בפה מלא 'אלוהי ישראל מלך ומלכותו בכל משלה'