בצה"ל קבעו כי דוד ליבי ז"ל, תושב היישוב 'מלאכי השלום' בבנימין שנהרג במהלך עבודות צבאיות-הנדסיות ברצועת עזה, לא יוכר כחלל צה"ל. שכן ליבי פעל במסגרת פעילות מבצעית ולצד כוחות צה"ל – אך לא נחשב לחייל בשל מעמדו כעובד קבלן.
ליבי, שהועסק על ידי חברה אזרחית המספקת שירותים הנדסיים לצה"ל, נהרג בזמן שעבד בשטח הרצועה במסגרת משימות תשתית עבור הצבא. למרות זאת, באכ"א קובעים: מעמדו האזרחי מונע את הכרתו כחלל צה"ל. תחת זאת, הוא יוכר כנפגע פעולות איבה, בדומה לאזרחים שנפגעו מאירועי טרור.
צפו: צה"ל השמיד מנהרת ענק באזור ציר מורג
ההחלטה מבוססת על נוהל חדש יחסית באכ"א: בחודשים האחרונים מחתימים בצה"ל את כלל עובדי הקבלן הפועלים בעזה על מסמך שבו הם מצהירים כי הם מודעים לכך שבמקרה שייפגעו – לא יוכר מעמדם כחללי או נכי צה"ל. בכך, מנסה המערכת להפריד בין לובשי מדים לבין קבלני ביצוע, גם כאשר פועלם מתבצע בלב אזור לחימה.





תגובות
הידיוטים מטומטמים מי שקבע את ההנחיה הזאת.הידיוט בריבוע יש חריגים שאפשר להכיר בהם כחללי צה"ל גם אם היה עובד קבלן. הוא גם היה חייל בעברו ושירת את המדינה וגם עשה מילואים ועכשיו עובד בתוך עזה ומסכן את החיים שלו למדינת ישראל. חתיכת הידיוטים י שהמציא את זה. אז מה שיכר כחלל מה יקרא הבין אדם כבר מת גם אם יקבל את כל הזכויות כחלל וגם משפחתו מה יקרה לעזאזל הוא סיכן את החיים שלו מי היה מוכן לעשות את העבודה שלו גם אם זה במשכורת אני בטוח שהיה לו ערכים מעבר למשכורת לעבוד בתוך עזה בשביל צה"ל
הסרוגים עדיין לא קלטו שבמדינה הזו אסור לשמור את חוקי התורה. בדרך הזו לעולם לא יקבלו לגיטימציה מהשמאל. תמיד יזלזלו בהם למרות שהם שנים הלוחמים בהא הידיעה!!!! והשמאל מתמסטל לו בצפון ת"א ובשנקין בכיף. תראו מה עושים מבן גביר וסמוטריץ, הפכו אותם לליצנים. לעומת זאת בנט שהשתלט על המחנה הפך ליקיר השמאל.
בושה. זאב ארליך ז"ל הוכר. למה דוד ליבי לא ? די כבר עם השגעת שלכם