מבזקים
סרוגים

נזק מדיני אדיר: אולמרט מכנה 2 שרים "טרוריסטים"

ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, אמר בראיונות שלו ברחבי העולם בימים האחרונים כי ישראל מבצעת פשעי מלחמה בעזה וקרא לשני שרים "טרוריסטים"

ב' סיון התשפ"ה
נזק מדיני אדיר: אולמרט מכנה 2 שרים "טרוריסטים"
נזק מדיני אדיר: אולמרט מכנה 2 שרים "טרוריסטים" צילום: קרדיט: כאן 11

ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, שהורשע בעבר במרמה והפרת אמונים ובקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וריצה מאסר בפועל, התראיין בימים האחרונים במספר כלי תקשורת וגרם לזנק מדיני עצום לישראל.

בראיון לערוץ התקשורת NRP האשים ראש הממשלה לשעבר את ישראל בביצוע פשעי מלחמה בעזה. בנוסף, בראיון לערוץ אל-ג'זירה טען אולמרט כי רצועת עזה היא "אדמה פלסטינית" וכי על צה"ל לסגת ממנה.

בהמשך, אולמרט תקף בחריפות את שרי הממשלה בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר וכינה אותם "טרוריסטים" ו"אויבי ישראל האמיתיים".

מתפרק כמו אסד: המון עזתי בזז את מחסני הקמח של חמאס
מתפרק כמו אסד: המון עזתי בזז את מחסני הקמח של חמאסצילום: מתפרק כמו אסד: המון עזתי בזז את מחסני הקמח של חמאס

עוד הוא התראיין לרשת CNN, וטען שם כי ראש הממשלה בנימין נתניהו ושרי הממשלה "מבצעים פעולות שלא ניתן לפרש בצורה אחרת". "מה זה אם זה לא פשעי מלחמה?", שאל.

עוד הוסיף אולמרט: "הרחבת הפעילות הצבאית בעזה לא תשיג כל מטרה מלבד סיכוי לאובדן חטופים והרג פלסטינים חפים מפשע. אין סיבה משכנעת להמשך המלחמה. פיתרון שתי המדינות במסגרתו תוקם מדינה פלסטינית שבירתה מזרח ירושלים הוא הדרך היחידה לשלום במזרח התיכון".

אהוד אולמרט עזה פשעי מלחמה