מבזקים
סרוגים

80 שנה אחרי: לטביה פתחה בחקירה מחודשת נגד הבכיר הנאצי

בלטביה הודיעו על פתיחתה מחדש של החקירה כנגד הפושע הנאצי הרברט צוקרס שהיה אחראי לרציחתם של יהודי ריגה. בין פשעיו: שריפתם של עשרות יהודים בתוך בית כנסת. סער: ״שמירת זיכרון השואה היא מפתח במאבק באנטישמיות״

ב' סיון התשפ"ה
80 שנה אחרי: לטביה פתחה בחקירה מחודשת נגד הבכיר הנאצי

הרשויות בלטביה הודיעו הבוקר כי החליטו לפתוח מחדש את החקירה הפלילית על פשעיו של הנאצי הרברטס צוקורס. הידוע בכינוי ״הקצב מריגה״‏.

בתקופת השואה עם הכיבוש הנאצי בשטח לטביה, צוקרס הצטרף ל״קומנדו ארייס״ והפך לרוצח האכזרי ביותר של יהודי ריגה. הפושע הלטבי היה אחראי לזוועות שבוצעו בגטו בריגה ובטבח הנורא ביער רומבלה.

צוקרס היה בין האחראים לשריפתם של עשרות יהודים בתוך בית הכנסת ברחוב סטאבו. הוא נודע באכזריותו כלפי ילדים יהודים כשנהג לדחוף אותם מגגות הבתים תוך כדי שהוא מבצע ירי לעברם.

על פי המידע הידוע, צוקרס היה אחראי לרציחתם של למעלה מ-13,000 איש. המעגל נסגר עימו כשבשנת 1965 המוסד התנקש בפושע הנאצי, במבצע השתתפו יוסף יריב, זאב עמית (סלוצקי), אליעזר סודיט, יעקב מידד, משה לוין ומנחם ברבש.

שר החוץ גדעון סער בירך על ההחלטה: ״אני מברך על החלטתה הצודקת של לטביה לפתוח מחדש את החקירה הפלילית על פשעיו של הנאצי הרברטס צוקורס. ‏שמירת זיכרון השואה היא מפתח במאבק באנטישמיות״.

גדעון סער הרברט צוקרס לטביה פושע נאצי שר החוץ