פרופ' משה הלינגר חוקר באוניברסיטת בר אילן מייחל שהקהילה הבינלאומית תטיל חרם על ישראל שיוביל לקריסתה.
הלינגר, המשמש כפרופסור חבר במחלקה למדעי המדינה באוניברסיטה, כתב היום בדף הפייסבוק שלו, כי יש להטיל אמברגו על ישראל כדי לקדם את שחרור החטופים:
"אני מקווה שכל המדינות ידידות ישראל ובראשן ארצות הברית, גרמניה ובריטניה יטילו אמברגו מוחלט על הספקת נשק לישראל, כל עוד שאין סיום למלחמה שהפכה לחסרת משמעות ופוגעת קשה באינטרסים של מדינת ישראל וזאת תמורת החזרת כל החטופים משבי החמאס", כתב.
אם השלב הראשון לא יעזור, להלינגר יש רעיון רדיקלי אפילו יותר: "אם גם האמצעי הדרקוני הזה לא יעצור את ממשלת הטירוף המשיחי, אני מקווה שיוטל אמברגו כלכלי על ישראל שיביא לקריסת הכלכלה הישראלית. רק כך ניתן יהיה להציל את החטופים ולמנוע מוות".

לפי אתר אוניברסיטת בר אילן, פרופ' הלינגר מכהן כיועץ אקדמי של משרד החינוך בתחום האזרחות וגם של עיריית ירושלים בתוכנית המיוחדת לאזרחות עבור תלמידי מזרח העיר. הוא חבר בוועד המנהל של ארגון השמאל דרכנו ושל ערוץ הטלוויזיה שלו דמוקרTV.
מאוניברסיטת בר אילן נמסר בתגובה: "הדברים שנכתבו אינם מייצגים את עמדת האוניברסיטה".
יש לציין כי הדברים כל כך חמורים שאפילו בתנועת דרכנו התנערו ממנו: "פרופ' משה הלינגר עזב את הועד המנהל של תנועת דרכנו ודמוקרטTV עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל" על רקע חילוקי דעות אידיאולוגיים. שמירה על ביטחון ישראל אינה עומדת בסתירה לחובתנו המוסרית להשיב את כל החטופים לביתם. אנו מתנגדים לכל קריאה לחרמות בינלאומיים, האשמות בפשעי מלחמה או קריאה למרי אזרחי או סירוב שירות", נמסר מתנועת דרכנו.
מתנועת אם תרצו נמסר: "תנועת אם תרצו קוראת לפטר מידית את המרצה המטורלל. אמברגו נשק פירושו פגיעה בחיילי צה"ל, איך המרצה הזה יכול לעמוד מול סטודנטים משרתים במילואים? רוח רעה נושבת בבר אילן, לא נשתוק!"

מה דעתך בנושא?
163 תגובות
14 דיונים
חילונית
יתכבד הפרופ ויעזוב את מישרתו הבכירה ואת הארץ למה להרוס לכל העם? לך
15:52 08.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תלמיד
מרצים את הפריץ. בגלות של תקציבים וחופש אקדמי.
00:01 08.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אהרן זכריה
לפטר את פרופ' הלינגר על התבטאותו נגד המדינה
22:19 03.06.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יע
זה גר במדינת ישראל?וגם מרצה. שיטילו עליו את הכל.
21:15 30.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אין בעיה
נתחיל בך. אתה מפוטר.
20:15 30.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אקדח
הייתי שם לו מטען חבלה ברכב
18:52 30.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צביקה
צריך לאמר האוניברסיטה האיסלמיסטית בר אילן. איך יתכן שהמסית הזה עדיין עובד שם? כנראה שאוניברסיטת בר אילן כבר היתמוטטה, ואת הוואקום שנוצר מילאו האיסלמיסטים.
18:39 30.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ע ,א
איש צוות בבר אילן הכל שמענו מה נשאר הכל מותר
18:37 30.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תמר
יש פרופסורים שמרוב לימודים יורדים מהפסים. ולא צריך לקחת אותם ברצינות
17:43 30.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יחיאל
מי צריך אויבים איך אמר הנביא מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו.גועל נפש לגייס החמישי מבפנים.
16:56 30.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר