השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיב הבוקר (רביעי) לדיווחים על כך שהתובע הראשי בבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג שוקל להוציא צו מעצר נגדו, כשהבהיר כי אינו חושש מהמהלך האפשרי.

"יש לי מסר אחד ברור לתובע הראשי בבית הדיון הבין-לאומי בהאג: שום צו מעצר כזה או אחר ירתיע אותי מלהמשיך לפעול למען עם ישראל וארץ ישראל" אמר בן גביר. "התובע בהאג לא מפחיד אותי, לא מאיים עליי, אעשה הכל מה שצריך בשביל להגן על העם שלי – גם במחיר של הוצאת שצו נגדי. כשבהאג נגדי – אני יודע שאני בדרך הנכונה".

כאמור, הבוקר עיתון "וול סטריט ג'ורנל" דיווח כי התובע הראשי בבית הדין הפלילי בהאג, קארים חאן, תכנן להוציא צווי מעצר גם נגד בן גביר ונגד שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לפני שהוצא לחופשה כפויה. זאת לאחר הוצאת צווי המעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט.

על פי הדיווח העילה לכוונה להוצאת צווי המעצר נבעה בשל הקשר של השניים להרחבת ההתנחלויות. עוד צוין כי ההחלטה תעבור לסגניו של חאן, כשבשלב הזה טרם ברור איזו הם החלטה יקבלו.