לאחר שהיועצת המשפטית לממשלה הבהירה לנתניהו כי מינויו של האלוף זיני לראש השב״כ איננו חוקי, ח״כ יאיר לפיד מגבה את גלי בהרב מיארה.
בראיון לתוכנית הבוקר בגלי צה״ל אמר ראש האופוזיציה: "ההליך היה כל כך חפוז ורשלני שאני תוהה אם זה נעשה בכוונה כדי שהמינוי ייפסל – ואז אפשר יהיה לריב עם היועמ"שית עוד קצת במקום לדבר על קטארגייט".
נזכיר כי אתמול היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, פנתה היום (שני) לראש הממשלה בנימין נתניהו ומסרה כי: "ראש הממשלה מצוי במצב של ניגוד עניינים ואינו יכול לעסוק במינוי ראש שב"כ". עוד היא מסרה כי "החלטתך בעניין האלוף זיני פסולה ובלתי חוקית".
היועמ"שית דרשה מנתניהו להעביר את ההחלטה לשר אחר שלא הביע את דעתו על האלוף זיני, אך הוסיפה כי יש חשש שתהיה חותמת גומי. כלומר, יהיה קשה מאוד למנות את האלוף זיני מאחר ונתניהו הביע בו עניין.





תגובות
נזכיר שלפיד מינה את הרצי הלוי בממשלת מעבר. מינה את בהרב מיארה בניגוד להמלצת יו"ר למינויים בכירים ועוד רבים אחרים שהיו כושלים במקרה הטוב ועבריינים במזיד במקרה הפחות טוב
לפיד לא מינה מי שמינה זו הממשלה. וזו לא היתה ממשלת מעבר, אלא ממשלה. אתה מתבלבל עם אבי החמאס הבוגד שממנה בעצמו. מינוי כושלים ועבריינים זו בדיוק הממשלה של מממן הנוחבות מפקיר החיילים ביבי וממשלת האפסים המשתמטים והגנבים הממשלה הכושלת והקטלנית בהיסטוריה.
מטורלל על כל הראש מי שנתן לחיזבאלה במתנה שבוע לפני בחירות את ה גז אין לו זכות דיבור
לפיד הביא הסכם מצויין עם לבנון המסיים את המחלוקת לגבי הבעלות על הגז. קובע שכל האסדות והשדות שלנו. בהסכמת ממשלת לבנון וערבות צרפת וארה"ב. ההסכם מאפשר לנו להוציא את כל הגז ללא כל שאלה. הכל בהמלצת כל גופי הבטחון, שב"כ, מוסד, מלל, צהל, שאמרו שזה דחוף לבטחון. ביבי יצא נגד ההסכם ומכר לסתומים שלו שזה הסכם נורא וויתרנו. ההיפך, קיבלנו את הגז ואת הבטחון בסוגיה בחינם והם קיבלו מים בלי כלום. אפילו אם ימצאו אצלהם גז, יצטרכו לשלם לנו עמלות. הצלחה מטורפת. ללא כל מחיר, אישור שלהם שהכל שלנו עם בטחונות, ומאז, אנחנו לבדנו חולבים את כל הגז בכל האסדות ובכל השדות, ללא ויכוח על בעלות. מרגע שנבחר, ביבי המסית השקרן אימץ מייד את ההסכם המצוין של לפיד....
לפיד ,דעתו ממש לא חשובה. לדעתי כיום ללפיד אין עתיד.שווה לדעתי פחות מ- 3 מנדטים. לא כשיר בכלל.
זייני הפרייאר התורן שהאמין לביבי ונקבר. היה ברור שאסור לביבי למנות היה ברור שבגץ קבע ניכוד עניינים שהיועמשית ביקשה לחכות לדוח, שביבי לא העביר אותו וועדה, שזייני עוקף את מפקדו הרמטכל... למה ביבי עשה את זה. אולי נהנה לזרוק עיזים ולנפח מלחמות יהודים כדי לטשטש את הכשלונות שלו הרס המדינה ולסייע במשיכת הזמן האינטרס הראשי של הבוגד.
צודק בכל מלה.