מבזקים
סרוגים
בדרך להפסקת אש?

דיווח מצרי: אלו פרטי ההסכם המתגבש לשחרור החטופים

ערוץ "אלע'ד" המצרי חשף פרטים חדשים על ההסכם המתגבש להפסקת אש בעזה, כשלפי הדיווח הפסקת האש תימשך 60 ימים - במהלכם ישוחררו 10 חטופים חיים ו-16 חללים חטופים

כ"ח אייר התשפ"ה
דיווח מצרי: אלו פרטי ההסכם המתגבש לשחרור החטופים

לאחר שדווח כי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צפוי להכריז על הסכם הפסקת אש ברצועת עזה "תוך ימים ספורים", כעת (שני) ערוץ "אלע'ד" המצרי חשף פרטים חדשים מההסכם המתגבש, שלדבריהם יכלול הפסקת אש ושחרור של חטופים נוספים משבי החמאס.

לפי הדיווח, ההסכם יכלול הפסקת אש של 60 ימים, כשבתמורה ישוחררו 10 חטופים ישראלים חיים – מהם 5 ביום הראשון להסכם, ו-5 נוספים ביום האחרון. בנוסף ישוחררו גופותיהם של 16 חללים חטופים, בלוח זמנים שיאפשר לחמאס לאתר את מקום קבורתן במהלך ימי ההסכם. במידה וההסכם יצא לפועל, עדיין יישארו בשבי 32 חטופים.

במקביל, ברשת "אל מיאדין" דווח כי ישראל וחמאס מעיינות במסמך חדש להפסקת אש שגיבש המתווך האמריקני-פלסטיני בשארה בחבח, שתיווך גם את שחרורו של עידן אלכסנדר, ובתיאום עם שליח טראמפ למזרח התיכון סטיב וויטקוף. לפי הדיווח, המסמך כולל ערובות ברורות מטראמפ להפסקת אש מוחלטת בעזה במהלך ימי המשא ומתן, וכן כולל התחייבות מחמאס וארגוני הטרור האחרים שלא יהוו איום לביטחונה של ישראל.

טראמפ: "רוצה לסיים את המלחמה בעזה כמה שיותר מהר"
טראמפ: צילום: טראמפ:

כזכור, אמש דווח בעיתון המצרי כי חלו "התפתחויות חיוביות מואצות במו"מ בדוחא", שעשויות להוביל להסכם חילופי אסירים. עם זאת, נאמר כי המקורות משתייכים לרשות הפלסטינית שאינה צד ישיר בשיחות, ויש להתייחס לדברים בזהירות. במקביל, בכיר חמאס בסאם נעים טען בהודעה כתובה כי הארגון "נמצא בקשר עם כל הצדדים, ביוזמתם, וממשיך לבחון הצעות להפסקת המלחמה ונסיגת צה"ל – שזהו התנאי היחידי להסכם מבחינתנו".

הבוקר דווח ברשת "סקיי ניוז" בשפה הערבית כי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צפוי להכריז על הפסקת אש ברצועת עזה "תוך ימים ספורים". לפי הדיווח, ההכרזה של טראמפ תכלול גם "עסקה לשחרור חטופים ישראלים".

הפסקת אש ישראל במלחמה עסקת חטופים