בעקבות פסיקת בג״צ בנוגע לפיטוריו של ראש השב״כ בה טען כי החלטת הממשלה לסיים את כהונת רונן בר התקבלה בהליך לא תקין, השר לביטחון לאומי תקף את ההחלטה.
בהודעה ששהוציא השר בן גביר נכתב: "שוב בג"ץ דורס ברגל גסה סמכות חוקית מפורשת של הממשלה, בפסק דין פוליטי להחריד. רונן בר חתר תחת הדמוקרטיה ופעל נגד הממשלה ושריה, תוך ניסיון לתפור להם תיקים – וכעת קיבל הכשר מבג"ץ, שהוסיף גם הוא לדרוס שוב את הדמוקרטיה.
עוד ציין כי: ״טוב שגם ללא פסק הדין ההזוי של בג"ץ הממשלה תיפרד בקרוב מרונן בר, ואני מקווה שראש הממשלה ימנה תחתיו מחליף ראוי, שאינו שבוי בקונספציה, מבין שהחמאס הוא האויב ולא המתיישבים, ואינו חותר תחת הממשלה והעומד בראשה".

כאמור לפני זמן קצר בג״צ פסק ברוב של 2 נגד 1 שהחלטת הממשלה לסיים את כהונת בר התקבלה כשלא כדין. בפסק הדין נכתב כי הממשלה לא עמדה בחובתה להביא את סוגיית סיום כהונת ראש השב"כ לפני הוועדה המייעצת לעניין מינויים לתפקידים בכירים. עוד צוין כי ההחלטה התקבלה כאשר ראש הממשלה עמד בניגוד עניינים נוכח החקירות בעניינם של מקורביו.
בנוסף, ההחלטה התקבלה ללא תשתית עובדתית; וכן מבלי שהתקיים שימוע כדין לראש השב"כ. נוכח הודעת ראש השב"כ על כוונתו לסיים את כהונתו, נקבע כי בנסיבות העניין אין צורך במתן סעד מעשי
תגובות
לממשלה אין סמכות לממשלה אין סמכות לפעול בניגוד לחוק. במדינת חוק כל אדם כפוף לחוק גם הממשלה וגם ראש הממשלה. כל אדם סביר מבין שפיטורי בר הם פוליטיים ונגד טובת המדינה. בתצהיר שהגיש בר לבג"ץ הוא טען כי הובהר לו על ידי נתניהו שאם יתגלע משבר חוקתי הוא נדרש לציית לראש הממשלה ולא לבג"ץ, וטען כי נתניהו ביקש משב"כ שיפעל נגד אזרחים, בניגוד "לתבחינים שלאורם יופעלו סמכויות השירות". בנוסף, לדבריו, ראש הממשלה ביקש לדבר עמו בלי נוכחות המזכיר הצבאי והקלדניות כדי שלא יתועדו השיחות. בר גם אישר שראש הממשלה ניסה לכפות עליו חוות דעת מטעמו שתמנע את המשך משפטו. בתצהיר הוא כתב כי הוא מגיש את התצהיר תוך "חשש כבד ליכולתם של ראשי השירות הבאים לשמור על ממלכתיות הארגון".