אחרי מבוכה של שבוע, ועדת חוץ וביטחון בראשות ח"כ יולי אדלשטיין (הליכוד) השיגה רוב ואישרה כעת את צו הארכת שירות המילואים (צו 8).
לפי החלטת הוועדה הצו יהיה בתוקף למשך עשרה ימים, כלומר עד לתאריך ה 29.5.25 בחצות.
ראש האופוזיציה יאיר לפיד הגיב על אישור הוועדה: שוב הממשלה מאריכה צווי 8 למילואימניקים בקולות המפלגות החרדיות. האנשים שעושים הכל בשביל לעודד השתמטות מגדילים את הנטל על אנשים שעשו 400 ו-500 ימי מילואים. ידעו לוחמי צה״ל כי נמשיך להתנגד למהלך הזה בכל פעם שיגיע להצבעה.
ההצבעה שחשפה שאת השבריריות של הקואליציה
הקואליציה התקשתה להשיג רוב לאישור צווי ה-8, בגלל התנגדות של האופוזיציה שלא תמכה אוטומטית במהלך, אבל גם בעיקר בגלל התנגדות בתוך הקואליציה להארכת צווי המילואים בזמן שאין חוק גיוס. הח"כים החרדים בוועדה החרימו את ההצבעה כפי שהם משתקים את עבודת הקואליציה, אבל גם בתוך הליכוד נוצרה התנגדות.
ח”כ עמית הלוי, הצביע נגד ההצעה, בגלל שלטענתו התכנית של מבצע 'מרכבות גדעון' לא טובה ועלולה לסכן את חיילי צה"ל. בתגובה החליטו בליכוד, להדיחו מהוועדה ואת מקומו בהצבעה מילא יו"ר הקואליציה אופיר כ"ץ. איתו היה רוב לקואליציה וההצעה כאמור עברה.
היו"ר ח"כ יולי אדלשטיין אמר: "עמית הלוי הוא פרלמנטר חרוץ, שקדן ודעתן. כך היה ותרם גם כחבר ועדת חוץ וביטחון וחבר בוועדות המשנה של הוועדות. כולי תקווה כי סיעת הליכוד, מי שממנה את חברי הכנסת לתפקידם בוועדות השונות תחזיר את ח"כ הלוי לתפקידו כחבר בוועדת החוץ והביטחון. כיו"ר הוועדה, אקבל אותו בחפץ לב".
הלוי הגיב להדחתו מהוועדה: "לא אותי הדיחו היום" כתב הלוי "הדיחו את קולם של אלפי קצינים וחיילים שנכונים להקרבה, שמסורים למלחמה אבל רק למען הכרעה מלאה, רק למען ניצחון. לא האצבע שלי היא החשובה, אלא האצבעות, הידיים, הגוף והנפש של חיילי צה״ל".
עמית הלוי: "מרכבות גדעון עלולה לגבות מאיתנו מחירים איומים"
חבר הכנסת התייחס לתכנית לכיבוש הרצועה וכתב "לצערי, התכנית החדשה ׳מרכבות גדעון׳ עלולה לגבות מאיתנו מחירים איומים, אבל על פי התוכנית הזו הסיוע ימשיך להגיע לחמאס, הוא ימשיך לשלוט בשטח גדול ובאוכלוסייה וכך לא מכריעים אויב".
הלוי התייחס להפקת לקחים והוסיף "אחרי עשרים חודשים של כישלון מבצעי במחיר דמים עצום, זו האחריות שלי ושל כל חבר כנסת לוודא שצה"ל הפיק את הלקחים לפני שהוא מצביע בעד שליחת חיילים למערכה, זו בוודאי האחריות של שר הביטחון. כל עוד אני בכנסת אמלא את תפקידי ללא מורא״.
נזכיר כי הלוי הודח זמנית מוועדת חוץ וביטחון של הכנסת על ידי הנהלת הקואליציה, זאת לאחר שאתמול (ראשון) הצביע נגד עמדת הקואליציה והפיל את הארכת אישור שליחת צווי 8 למילואימניקים. מי שיחליף את הלוי בוועדה הוא יושב ראש הקואליציה אופיר כץ.
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
פראיירים כן מתים
אני באמת לא מבין איזה עוד פראיירים נשארו שהולכים למילואים. בזמן שהחרדים עדיין לא מתגייסים ובזמן שברור שזיבי מנסה לשמר את המלחמה כדי לא לתת דין וחשבון לטבח נתניהו
20:41 20.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אליהו לוי
מעניין למה לא הזכרתם בכתבה את זה שבאצבע שלו שולח חיילים להלחם בעוד הוא וילדיו משטמתים
20:03 20.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ציל
נוכלים בממשלה הורגים את הילדים שלנו הילדים שלכם בכספות המושחת הבן שלו במיאמי כל הנרצחים וכל מי שקרה במדינה זה על הידיים שלכם ממשלה ארורה מעבירים חוקים בשביל הכיסאות שלכם...
נוכלים בממשלה הורגים את הילדים שלנו הילדים שלכם בכספות המושחת הבן שלו במיאמי כל הנרצחים וכל מי שקרה במדינה זה על הידיים שלכם ממשלה ארורה מעבירים חוקים בשביל הכיסאות שלכם אבל זה לא רחוק שאתם טיפלו בממשלה הזאת המדינה תצא להפגנה גדולה לא ניתן לכם שתשלטו על המדינה
המשך 12:13 20.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ממשלה ארורה תשלחו את הילדים שלכם למלחמה תהרגו אותם אתם למה אתם שולחים את הבנים שלנו דואגים לכיסאות שלכם לא דואגים לילדים
ציפי
12:11 20.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר