מבזקים
סרוגים

גם בדרום אמריקה: ארה"ב מציעה מיליונים במצוד נגד חיזבאללה

ארה"ב מציעה עד 10 מיליון דולר למידע על רשתות מימון של חיזבאללה בדרום אמריקה, במיוחד במשולש הגבולות. פעילות הארגון כוללת פשיעה, הלבנת הון וסחר בלתי חוקי, גם בבני אדם.

יאיר אמר | חדשות סרוגים
כ"א אייר התשפ"ה
גם בדרום אמריקה: ארה"ב מציעה מיליונים במצוד נגד חיזבאללה

משרד המשפטים האמריקאי הכריז בימים האחרונים על פרס כספי של עד 10 מיליון דולר למי שיספק מידע מהימן על רשתות המימון של ארגון חיזבאללה בדרום אמריקה – ובעיקר באזור המכונה "משולש הגבולות", שבו נפגשות ארגנטינה, ברזיל ופרגוואי.

הודעת הפרסם של הממשל האמריקאי, עד 10 מיליון והבטחה לביטחון אישי. קרדיט: משרד המשפטים האמריקאי.

לפי ההודעה הרשמית, רשתות אלו מעורבות בפעילות פלילית נרחבת הכוללת הלבנת הון, הברחת סמים, זיוף דולרים אמריקאים, סחר בלתי חוקי ביהלומים, והברחת מוצרים בכמויות גדולות כמו פחם, סיגריות ונפט. לצדן, פעולות כלכליות לגיטימיות לכאורה כמו נדל"ן, בנייה ויבוא/יצוא – משמשות ככל הנראה ככיסוי למימון הפעילות הטרוריסטית.

במפה שצורפה לפרסום הרשמי, מסומן אזור "משולש הגבולות", שנחשב מזה שנים למוקד פעילות פלילית בינלאומית עקב חולשת מערכות האכיפה והמעקב המקומיות. כעת מתמקד הממשל האמריקאי בחשיפת דרכי המימון של חיזבאללה באזור זה.

משרד המשפטים בארה"ב חושף: קטאר משתלטת על תקשורת הימין
משרד המשפטים בארהצילום: משרד המשפטים בארה

הציבור נקרא לדווח על כל מידע רלוונטי דרך ערוצי תקשורת מאובטחים, ביניהם אפליקציות Signal, Telegram ו-WhatsApp, או באמצעות קישור TOR אנונימי. לדיווחים מהימנים תיתכן הענקת פרס כספי ואף סיוע בהגנה ובמעבר למדינה בטוחה.

הפרסים הם עד סכום עתק של 10 מיליון דולר, תמורת מידע שיוביל לחשיפת תאים של ארגון הטרור או מקורות הכנסה שלו במדינות דרום אמריקה.

ארה"ב דרום אמריקה חיזבאללה